Business Hi-Tech

IDC isi deschide birou oficial la Bucuresti

07.01.2005, 00:00 57

Prezenta pe piata locala in ultimii trei ani, compania americana de analiza in domeniul IT&C International Data Corp (IDC) a inceput demersurile pentru deschiderea unui birou de reprezentanta in Romania, care urmeaza sa isi inceapa activitatea pana la finalul lunii ianuarie.
Compania rivala, Gartner, a anuntat de asemenea ca va deschide un birou de reprezentare la Bucuresti, in prima jumatate a acestui an, cel mai probabil dupa incheierea achizitiei companiei Meta Group, in aprilie.
Biroul IDC va fi condus de Laurentiu Popescu, unul dintre analistii companiei, care a fost numit country manager al companiei americane. Echipa actuala este formata din patru persoane, insa numarul acestora va creste in 2005. Compania de analiza considera ca aceasta decizie raspune cererii tot mai mari de consultanta si cercetare de piata pentru mediul de afaceri IT&C din Romania. Decizia vine de asemenea dupa ce afacerile IDC in Romania aproape s-au dublat anul trecut.
"Romania este una din cele mai dinamice si atractive tari din regiune privind investitiile in IT&C si acest lucru s-a reflectat si in cresterea cifrei de afaceri a biroului nostru cu peste 90% anul trecut. In 2004, in afara studiilor standard de cercetare de piata, IDC Romania a semnat importante proiecte de consultanta cu companii din domeniul telecomunicatiilor, software si servicii IT. Printre clientii locali foarte importanti s-au numarat in 2004 Romtelecom, Mobifon, Intrarom, SIVECO Romania, Softwin, Tornado, GeCAD si altii", a declarat pentru ziarul Financiar Laurentiu Popescu, contry manager al IDC.
Reprezentantii companiei americane sjunt optimisti in privinta evolutiilor pe 2005. "Prin divizia Financial Insights, IDC va lansa si in Romania, la inceputul acestui an, un nou portofoliu de servicii de consultanta si cercetare de piata dedicate tehnologiilor IT&C in segmentul financiar- bancar", spun ei. De asemenea, in 2005, IDC va continua sa dezvolte in Romania divizia de evenimente speciale. sunt deja in program cinci conferinte pe teme de mare interes pentru piata de IT&C, cum a fi securitatea informatica, medii de stocare a datelor, mobilitate, banking.
Cu o experienta de peste 40 de ani, cu 700 de analisti localizati in peste 50 de tari, IDC este parte a grupului IDG.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO