Business Hi-Tech

IBM Romania primeste aurul de la Cisco

13.02.2003, 00:00 25

IBM Romania, filiala locala  gigantului industriei IT, a devenit Cisco Gold Certified Partner, fiind prima companie din tara cu acest statut, au anuntat oficialii ambelor companii in cadrul unei conferinte de presa. Cisco Systems este unul dintre principalii furnizori mondiali de solutii pentru retele.
Obtinerea acestui certificat a necesitat din partea IBM Romania un efort de aproape un an si jumatate in care a fost implicata o echipa de 15 specialisti, a declarat Gheorghe Olteanu, Global Services manager la IBM Romania.
"Acum IBM si Cisco Systems pot oferi impreuna solutii de e-business care contribuie la marirea productivitatii companiei-client dar si a cifrei de afaceri si a profitabilitatii", a mai spus oficialul.
In cadrul aceluiasi program, echipa IBM Romania s-a specializat in solutii pentru retele fara fir (wireless LAN), retele virtuale private si securitate si in telefonie bazata pe protocol Internet.
Partnerii certificati Cisco Gold sunt recunoscuti ca avand cei mai buni specialisti in domeniul retelelor IT. Acestia sunt capabili sa contribuie la planificarea, proiectarea, implementarea si acordarea de suport tehnic pentru solutii de retea Cisco.
Echipele de specialisti ale partenerilor Cisco Gold sunt evaluate si recertificate anual.
Un partener certificat Gold furnizeaza suport tehnic permanent clientilor care au instalate solutii de retele Cisco Systems.
"Prin obtinerea specializarii Cisco IP Telephony, IBM Romania devine primul partener Cisco Systems de pe piata locala cu competente si expertiza pentru vanzarea, proiectarea, instalarea si asigurarea suportului tehnic pentru retele IP care sa integreze servicii de date, voce si trafic video", spune Gheorghe Olteanu.
Beneficiile clientilor vor decurge din avantajele comunicatiilor convergente si se vor traduce prin cresterea productivitatii, flexibilitate in afaceri si reducerea costurilor, a conchis oficialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO