Business Hi-Tech

IBM intra in atentia SEC

12.01.2004, 00:00 15

Comisia americana pentru valori mobiliare (SEC - Securities and Exchange Commission) ar putea deschide o actiune civila impotriva companiei IBM pentru o posibila incalcare a legislatiei in cazul unei tranzactii ce implica un client al sau, informeaza CNN.com.
Notificarea pe care i-a dat-o SEC concernului american IT se refera la o ancheta pe care autoritatile americane o desfasoara la compania de retail Dollar General Corp., client al unei divizii IBM, specializata in vanzarea de echipamente electronice pentru incasari cash.
SEC considera ca IBM "a participat si a ajutat Dollar General sa-si declare necorespunzator rezultatele financiare aferente anului 2000".
Stirea ca un nou proces planeaza deasupra companiei americane vine la foarte putin timp dupa ce autoritatile sud-coreene au dezvaluit ca aproximativ 48 de oficiali guvernamentali si directori de companii au fost acuzati ca au luat mita pentru incheierea unor contracte de achizitionare de componente de PC-uri si servere. Majoritatea directorii anchetati reprezinta firme la care si IBM participa cu capital.
Compania americana domina piata sistemelor POS (point of sale) iar printre clientii de renume pe care compania ii are in acest segment se numara marile lanturi de retail americane. In tranzactia anchetata, SEC a descoperit nereguli in privinta inregistrarii in contabilitatea Dollar General a sumei de 11 mil. $ reprezentand o parte a contravalorii unui contract de inlocuire a echipamentelor incheiat cu IBM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO