Business Hi-Tech

Huawei: Vânzările noastre de smartphone-uri au crescut cu 48% în S1, piaţa a avansat cu 28%

Huawei: Vânzările noastre de smartphone-uri au crescut...

Autor: Adrian Seceleanu

31.08.2015, 00:07 651

Preţul mediu de vânzare pentru telefoane este în scădere. Românii vor smartphone-uri cu ecrane mai mari, aproape o treime din vânzări sunt acum pentru modele cu ecrane de 4,5 inchi (11,4 cm).

Vânzările de smartphone-uri ale companiei chineze Hua­wei în România au crescut cu 48% în primul semestru din acest an, la 130.000 de unităţi, aproape de două ori mai rapid decât piaţa, care a avansat cu 28% în aceeaşi perioadă.

„După un al doilea trimestru bun, în primul semestru am înregistrat o creştere de 48% pe smartphone-uri, în timp ce creşterea pieţei a fost de 28%, deci am crescut mai repede decât piaţa. Am vândut deja 130.000 de telefoane în primul semestru, în timp ce în întreg anul precedent am vândut 200.000 de unităţi“, a declarat pentru ZF Sorina Măcărescu, country manager al Huawei Devices România.

Pentru Huawei, companie care se află în plină expansiune în România - o piaţă estimată la 3-4 milioane de smartphone-uri în acest an şi care este dominată puternic de sud-coreenii de la Samsung -, cel mai im­portant canal de vânzare este cel al opera­torilor de telefonie mobilă, spune Sorina Măcărescu. Modelele Huawei sunt prezente în ofertele tuturor celor patru jucători din comunicaţii mobile (Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS). Prezenţa în oferta operatorilor şi în special în lista de mobile cu preţ subvenţionat la pachet cu contracte de abonament este vitală pentru orice produ­cător, în condiţiile în care cei patru operatori vând împreună 60-70% din tele­foanele comercializate într-un an pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO