Business Hi-Tech

HP: Suntem numarul unu la servere si in T3

23.10.2006, 18:21 17

HP Romania, unul dintre principalii jucatori de pe piata locala IT, estimeaza ca isi va mentine si in trimestrul trei al acestui an pozitia de lider al pietei locale de servere, a declarat pentru ZF Sorin Iusco, Sales specialist la divizia de Sisteme critice de afaceri a HP.
"Stim ce proiecte au fost in piata in trimestrul trei si stim foarte bine si ce am vandut noi. Suntem siguri ca vom ocupa, la fel ca in primele doua trimestre ale acestui an, pozitia de lider al pietei locale", a adaugat Iusco. "Daca acum se poate observa o anumita stagnare in cheltuielile IT ale sectorului financiar, noi estimam ca dupa aderare, atunci cand competitia de pe piata de servicii financiare se va intensifica, bancile vor avea un comportament similar cu cel al operatorilor telecom, in sensul ca vor investi puternic in IT. Mai exact, companiile vor fi presate sa lanseze foarte repede noi oferte, sa reactioneze rapid la ceea ce se intampla in zona concurentilor, iar din acest motiv vor investi in IT", a declarat oficialul HP.
Compania a lansat saptamana trecuta pe piata locala o noua gama de servere Integrity. "Serverele vizeaza si segmentul telecom si financiar, dar, de asemenea, valul de achizitii si fuziuni din Romania va genera cresteri pentru businessul nostru", a declarat pentru ZF Mark Bothorel, Product Manager in cadrul HP EMEA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO