Business Hi-Tech

HP investeste 1,5 mil. dolari pentru extindere in Romania

18.07.2003, 00:00 12



Investitiile Hewlett-Packard in Romania, in anii urmatori, se vor ridica la 1,5 milioane dolari, in principal pentru dezvoltarea activitatii reprezentantei sale si a serviciilor oferite, a anuntat ieri Kasper Rorsted, vicepresedinte al HP pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).



Recent, Rorsted a apreciat ca este putin probabil ca HP sau alta companie din domeniul IT sa deschida linii de productie de echipamente hardware in aceasta zona a Europei.



Radu Enache, director general al HP Romania, a precizat ca, prin aceste investitii, HP va dezvolta capacitatea serviciilor oferite pe piata romaneasca.



"Vom imbunatati serviciile de implementare si dezvoltare a sistemelor informatice, cele de consultanta si integrare si vom dezvolta capacitatea de pregatire profesionala oferite clientilor nostri", a spus Enache.



Vicepresedintele HP, Kasper Rorsted, a adaugat ca Europa de Est reprezinta o zona cu un mare potential de dezvoltare, "cel mai mare din cadrul intregii piete EMEA", care ofera multe oportunitati.



Importanta regiunii rezida si in aceea ca mai multe state se pregatesc de integrarea in Uniunea Europeana, iar ritmul de crestere economica se situeaza peste cel al statelor din Europa de Vest, a afirmat vicepresedintele HP.



Totusi, economia Romaniei mai are de parcurs o serie de etape in drumul catre dezvoltare, prin care au trecut si Cehia si Ungaria, a mai spus acesta.



"Nu credem ca totul se va schimba peste noapte. Dar, in aceasta regiune, piata romaneasca este una cu cele mai bune oportunitati, mai ales ca este de asteptat ca in anul 2007 Romania sa devina membra a UE. Este o zona buna si pentru investitiile in dezvoltarea productiei si cercetarii in domeniul software", a mai spus Rorsted.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO