Business Hi-Tech

HP aduce pe birou imprimante si print-servere mai rapide

03.11.2004, 00:00 40



Hewlett-Packard Romania a adaugat recent portofoliului sau de echipamente pentru birou o gama de produse noi, printre acestea numarandu-se imprimante monocrom si color, proiectoare digitale si accesorii de retea.



Noua gama de solutii de imprimare destinate mediului de afaceri a fost lansata saptamana trecuta la Bucuresti si contine cea mai rapida imprimanta laser monocrom A4, precum si cea mai accesibila imprimanta laser color cu viteza de 15 pagini pe minut, spun oficialii HP. De asemenea, compania a prezentat si un server de imprimare de tip gigabit, despre care HP spune ca este primul din industria imprimarii pentru birou.



"Cu noile imprimante lansate astazi, HP stabileste un nou record de performanta in industria imprimarii de tip office, ridicand stacheta in ceea ce priveste viteza si fiabilitatea", a spus Cristian Galmeanu, director de produse periferice de business la HP Romania. "Inovatiile tehnologice au fost inglobate fara costuri suplimentare in noile produse. Ne dorim ca acest plus de valoare sa se reflecte in cresterea satisfactiei cumparatorilor de imprimante HP si, de ce nu, in rezultate superioare ale afacerii lor".



Cu exceptia platformei LaserJet 1010 de imprimare monocroma, destinata utilizatorilor cu volum minim de imprimare, toate celelalte solutii de imprimare laser monocrom format A4 au fost inlocuite de noile platforme anuntate de HP saptamana trecuta. Motto-ul reimprospatarii gamei este "obtine mai mult pentru acelasi cost", au spus oficialii companiei.



"Nevoile de imprimare in continua schimbare a clientilor de tip IMM, acordate cu eficienta operationala sporita a companiei HP, au stimulat inovatia si improspatarea rapida a liniilor de produs 'imaging and printing' de la HP. Din ianuarie 2004 pana acum, HP a introdus mai mult de 30 produse periferice pentru clientii sai din segmentul de afaceri", a mai spus Cristian Galmeanu.



Noua imprimanta HP LaserJet 1160 are acelasi pret cu predecesoarea sa, modelul 1150, insa este mai rapida cu 2 pagini pe minut, are un design compact si posibilitatea de a adauga o noua tava de alimentare de 250 de coli, spun reprezentantii HP. Imprimanta se poate conecta prin cablu de tip paralel si prin USB 2.0. Limbajul PCL5 permite utilizarea imprimantei atat pe sisteme pe care ruleaza Windows, cat si pe Mac-uri. Pretul recomandat de producator este 325 de euro.



Seria de imprimante de tip desktop HP LaserJet 2400 inlocuieste seria 2300 si aduce ca noutate o viteza sporita (intre 24 si 33 pagini pe minut, fata de 19-24 pagini pe minut), in timp ce pretul ramane nemodificat : incepand cu 669 de euro.



Despre imprimanta HP LaserJet 4350, oficialii companiei spun ca este "pur si simplu cea mai rapida unealta de imprimare laser monocrom disponibila pe piata". Aceasta tipareste cu o viteza de 52 pagini pe minut format A4, la o rezolutie de 1.200 dpi. Impreuna cu HP LaserJet 4350, modelul 4250 poate functiona cu accesorii precum placi de retea, dispozitive duplex, diverse tavi de alimentare si dispozitive de iesire si finisare a documentelor, fiind recomandata de producator grupurilor medii si mari de lucru, cu cerinte diverse si volum mare de lucru. Pretul imprimantelor este de 1099 euro.



Noua HP Color LaserJet 5550 este cea mai rapida imprimanta color a producatorului si este destinata grupurilor de utilizatori de birou, pentru partajare. Imprimanta este dotata cu o singura usa de acces pentru toate functiile, acest lucru contribuind la usurinta in utilizare. Modelele seriei HP Color LaserJet 5550 sunt dotate cu placa de retea si harddisk de 20 GB pentru stocarea fisierelor. Pretul recomandat pentru clientul final este 2.999 de euro.



HP a prezentat si un nou proiector digital, modelul mp3222, despre care producatorul spune ca ofera o combinatie ideala intre mobilitate si calitate a imaginii proiectate. Pretul aparatului incepe de la 1.799 de euro.



HP a lansat si ceea ce numeste "primul server de imprimare pentru mediul office capabil de conexiune gigabit", modelul HP Jetdirect 625n Gigabit Ethernet print server. "Este o inovatie tehnologica adresata clientilor vizionari ce se pregatesc de pe acum pentru adoptarea retelelor Gigabit (n.r. - 1.000 Mbps), de banda extinsa", au declarat oficialii companiei producatoare. Pretul recomandat este de 419 euro.



HP este o companie furnizoare de produse, tehnologii, solutii si servicii pentru consumatori individuali si mediul de afaceri. Pe ultimele patru trimestre fiscale, incheiate la 31 iulie 2004, venitul companiei la nivel mondial a ajuns la 78,4 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO