Business Hi-Tech

Hotmail: spam-ul ne obliga sa renuntam la servicii gratuite

29.09.2004, 00:00 33

Utilizatorii serviciului de e-mail gratuit Hotmail al Microsoft nu vor mai putea sa isi verifice casuta postala electronica folosind programe specializate precum Outlook sau Outlook Express, incepand de saptamana aceasta, in afara situatiei in care sunt dispusi sa plateasca pentru aceasta facilitate, informeaza CNET News.
Programele de e-mail permit unui utilizator sa acceseze serviciile de e-mail intr-o interfata mai simpla si mai rapida, operatiuni precum trimiterea, citirea de mesaje sau atasarea de fisiere la e-mailuri fiind mai simplu de realizat decat prin intermediul interfetei online (de pe site-ul companiei care ofera serviciile respective).
Microsoft spune ca a luat aceasta decizie nu pentru a-i forta pe utilizatori sa treaca la conturi de e-mail platite (si cu mai multe functii incluse), ci pentru a limita dezvoltarea spam-ului pe conturile de e-mail Hotmail si in general pe Internet.?Pe scurt, persoanele care trimit mesaje spam creaza un script (n.r. aplicatie soft) prin care pot trimite rapid sute de e-mailuri din Outlook sau Outlook Express", a explicat un oficial Microsoft.
Tehnologia care permite unui spammer sa foloseasca astfel un cont de Hotmail este activata in prezent pe 5% din totalul conturilor Hotmail (9,4 milioane dintr-un total de 187 de milioane), conform lui Richardson. Pentru a continua sa foloseasca programe de genul Outlook si in viitor, orice abonat Hotmail trebuie sa treaca la versiunea platita a serviciului, pentru care va scoate din buzunar 19,95 dolari pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO