Business Hi-Tech

Hollywood privat chiar si pentru livinguri mici

10.03.2004, 00:00 17



PE8700 reprezinta primul produs al companiei taiwaneze BenQ pe piata sistemelor home theater de nivel high end. Proiectorul cu o rezolutie maxima de 1280x720 pixeli la o marime a ecranului de proiectie de 40,65x22,85 cm se bazeaza pe procesorul de imagine Mustang/HD2 DLP de la Texas Instruments. Valorile contrastului (de 2000:1) si luminozitatii (de 1000 ANSI) corespund majoritatii exigentelor.



Prima functie a acestui proiector este vizionarea de filme. Interiorul este sigilat astfel incat nu veti avea probleme cu pierderile de lumina sau praful care se aduna inevitabil. Practic este un bloc solid care cantareste aproximativ 7,7 kg.



Telecomanda nu este primul lucru la care te uiti cand cumperi un asemenea produs dar in cazul nostru merita mentionata. Este usoara, iar tastele sunt vizibile chiar si pe intuneric. Sursa de imagine, fie ca este DVD, PC sau satelite receiver este foarte usor de selectat datorita unor taste dedicate. Aveti la dispozitie optiuni de imagine in imagine (PIP) sau imagine pe imagine (POP) chiar pe telecomanda, cu mentiunea ca dimensiunea ferestrei de PIP se poate modifica foarte usor. Puteti selecta intre mai multe moduri de expunere in functie de marimea imaginii pe care o doriti. Puteti incepe cu imagine de dimensiunea 1,8x1,35 cm, standard, sau widescreen (imaginea este intinsa pe orizontala), mergand pana la cea mai mare - 40,65x22,85 cm.



Sistemul de lentile va permite un zoom manual de 1,2x. De exemplu o imagine cu diagonala de 2,54 metri se obtine de la o distanta de 3 metri dar fara a depasi 3,65 metri. Aceasta este o veste buna mai ales pentru cei cu locuinte mai putin spatioase.



Lampa proiectorului are o viata de 2.000 de ore, iar dupa 1.950 de ore sunteti avertizati la fiecare pornire sa o inlocuiti. Costul de inlocuire a lampii este de 400 de dolari.



Pe spatele proiectorului, aveti la dispozitie trei intrari in categoria video si doua in categoria "grafic". Categoria video are o intrare RCA (video analog), una S-video si un set de trei intrari RCA defalcate pe conectori (practic inca o conexiune RCA). Grupul grafic consta intr-o intrare DVI-I, un set de cinci conectori BNC, HDTV si intrare pentru PC. Functiile PIP si POP va permit sa selectati cate un semnal din fiecare grup, ceea ce inseamna ca, de exemplu, nu puteti folosi imagine in imagine pentru stirile TV in timpul filmului de pe DVD. Pe de alta parte puteti folosi proiectorul cu toate variantele de semnal video analog: NTSC, PAL-M, PAL-N si SECAM.



Un minus poate fi consemnat la capitolul zgomot redundant. Are un sistem de racire care variaza viteza ventilatorului, lucru extrem de bun pentru pastrarea temperaturii dar un pic deranjant in timpul vizionarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO