Business Hi-Tech

Haos la OpenAI, compania din spatele ChatGPT: 500 din cei 700 de angajaţi ai companiei din spatele ChatGPT ameninţă să plece la Microsoft alături de Sam Altman, fostul CEO

Sam Altman, fostul CEO al OpenAI

Sam Altman, fostul CEO al OpenAI

Autor: Adrian Seceleanu

21.11.2023, 12:00 189

♦ Până şi Ilya Sutskever, unul dintre cofondatorii care au sprijinit demiterea lui Altman, ameninţă acum cu demisia.

OpenAI - start-up-ul care a arătat întregii lumi potenţialul disruptiv al inteligenţei artificiale şi care a impus pe agenda liderilor din business şi po­litică acest subiect odată cu lansarea ChatGPT - se află în mijlocul unui uriaş scandal declanşat odată cu de­miterea intempestivă a liderului său, Sam Altman, care este şi unul dintre cofondatori, scandal care ameninţă să ducă la anularea unei runde de finanţare care ar fi evaluat proiectul la 90 mld. dolari dar şi funcţionarea în sine a companiei.

După demiterea şoc a lui Altman, prin intermediul unui call pe platforma Google Meet, investitorii în frunte cu Microsoft - principalul finanţator, s-au revoltat şi au încercat să-l aducă pe fostul CEO înapoi la vârful companiei.

Dar încercarea lui Sam Altman de a se întoarce la OpenAI după ce a fost dat afară vineri a eşuat duminică seara, deoarece boardul care l-a demis a refuzat să accepte termenii propuşi pentru reînvestirea sa şi a găsit pe altcineva să preia locul lui Altman, a scris Wall Street Journal. Emmett Shear, fostul director executiv al Twitch, a fost numit CEO interimar, conform persoanelor cu cunoştinţe despre situaţie. Altman a fost şocat de decizie, având anterior încredere că va putea să se întoarcă la compania pe care a cofondat-o.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO