Business Hi-Tech

Haiducii Internetului au ajuns dupa gratii

09.05.2005, 20:50 18

Patru hackeri din Marea Britanie, care se considerau haiducii Internetului - furau programe informatice de la companii de prestigiu pentru a le oferi gratis pe Internet -, au fost condamnati la inchisoare.

Banda lui "Robin Hood" era formata din directori de corporatii, administratori de universitati si manageri IT, care se prezentau drept haiduci moderni. Printre victime se numara Microsoft, Symantec si alte corporatii de nivel international.

Hackerii au provocat pagube de milioane de dolari unor companii precum Microsoft. Procurorii au sustinut in fata Curtii ca cei patru, motivati de ura fata de companiile producatoare de programe, erau elementele cheie ale unui lant international, DrinkorDie.com, unul dintre cele mai sofisticate grupuri de piratare de pe Internet. Banda oferea posibilitatea celor care navigheaza pe Internet sa descarce programe noi pe gratis, deseori inainte ca acestea sa fi fost comercializate pe piata. Printre acestea s-a numarat si Windows 95, care a fost oferit pe Internet cu doua saptamani inainte de lansarea oficiala.

"Se credeau Robin Hood sau piratii marilor, de genul personajului interpretat de Johnny Depp in filmul ÇPiratii din CaraibeÈ", a afirmat unul dintre procurori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO