Business Hi-Tech

Grupul Vodafone îşi va mări investiţiile pentru a integra servicii de internet fix

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Adrian Seceleanu

03.06.2013, 21:58 849

Grupul britanic Vodafone, al doilea mare furnizor de servicii de telefonie mobilă din lume, îşi va majora investiţiile din Marea Britanie cu 50% - la 1,4 mld. dolari, pentru a putea oferi servicii de date mai rapide şi servicii - inclusiv prin linii fixe - pentru clienţii business, scrie Bloomberg. Vodafone va lansa reţeaua de date 4G din Marea Britanie la sfârşitul acestei veri.

Wiki ZF: Profilul companiei Vodafone România

Compania va investi şi în integrarea activelor de comunicaţii fixe preluate anul trecut prin achiziţia Cable & Wireless Worldwide. Achiziţia a dus la o expansiune a diviziei de business a Vodafone, care poate oferi acum pachete de servicii de telefonie cu servicii de date pentru clienţii business, şi acces la o infrastructură fixă care să preia din încărcarea datelor mobile.

Vodafone are aceeaşi strategie şi în alte ţări europene, grupul anunţând acorduri de partajare a reţelelor cu Deutsche Telekom şi Telefonica pentru a le oferi clienţilor din Germania şi Spania şi acces la servicii de internet fix de mare viteză.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO