Business Hi-Tech

Grupul Tornado estimeaza afaceri de peste 130 de milioane de euro

Grupul Tornado estimeaza afaceri de peste 130 de milioane de euro
25.07.2007, 17:29 33

Grupul de companii Tornado, a carei principala activitate o reprezinta distributia de produse IT, si-a bugetat pentru acest an afaceri de aproximativ 130 mil. euro, in crestere cu un ritm egal celui inregistrat in anii anteriori, de circa 30%.
Grupul Tornado a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 105 mil. euro, in crestere cu aproape 27% fata de anul precedent, a declarat pentru ZF John Cusa, director executiv al companiei. "Compania a incheiat exercitiul financiar cu profit", a adaugat el, fara a oferi alte detalii.
"Piata locala de distributie IT a crescut anul trecut cu 15-20%. Din piata a lipsit elanul din alti ani, restrictiile impuse creditelor de consum resimtindu-se la nivelul vanzarilor de produse destinate categoriei consumer, de la PC-uri desktop, laptopuri pana la imprimante", a spus John Cusa.
Cei mai mari jucatori de pe piata locala de distributie IT au inregistrat anul trecut rezultate mixte. Omnilogic a avut in 2006 o cifra de afaceri de 103,6 mil. euro, in scadere fata de cele 135 mil. euro raportate in 2005. Alte companii precum Scop Computers sau Asesoft Distribution au inregistrat in 2006 cresteri ale cifrei de afaceri de peste 40%, la valori apropiate de 70 mil. euro.
John Cusa afirma ca anul trecut a fost pentru Tornado Sistems unul de reorganizare, in care o atentie majora a fost acordata implementarii unei solutii ERP (Enterprise Resource Planning) produse de SAP.
Proiectul de implementare al solutiei SAP a fost dezvoltat si pus in practica de o echipa mixta formata din consultanti ai Architected Business Solutions si IDS-Scheer AG, parteneri SAP in asigurarea serviciilor de implementare si consultanta.
"Acum unul sau doi ani nu aveam resurse pentru implementarea SAP dar daca acum am fi asteptat inca doi ar fi fost prea tarziu. Multe firme locale vor inregistra in viitor probleme majore daca nu isi actualizeaza sistemele IT", afirma oficialul Tornado. El a mentionat ca principalele avantaje ale implementarii SAP le reprezinta simplificarea procesului de sincronizare a bazelor de date cu furnizorii, care utilizeaza de asemenea aplicatii SAP, precum si imbunatatirea serviciilor oferite clientilor. Implementarea acestei solutii a permis accesul rapid la informatii actuale si reale, un control eficient al activitatii si optimizarea proceselor logistice de aprovizionare, productie, depozitare si transport, spune Cusa.
Tornado, care si-a propus ca obiectiv pentru acest an majorarea cotei de piata, estimeaza ca unele segmente ale industriei IT&C locale se vor remarca prin ritmuri de crestere mai mari, printre care echipamentele necesare telefoniei prin Internet, comunicatiile si retelistica.
Executivul Tornado ne-a declarat ca anul acesta compania va tinti in special consolidarea pozitiei pe aceasta piata. Tornado a incheiat recent un parteneriat strategic cu companiile Cisco si Linksys si intentioneaza sa-si dezvolte in continuare portofoliul de produse de retea si comunicatii.
"Ne vom consolida pozitia numarul 1 in ceea ce priveste distributia de echipamente de networking. Deocamdata vom pune un accent special pe promovarea solutiilor pentru segmentul IMM unde ne-am propus o cota de piata de 25% pe care o acoperim cu tot portofoliul de produse promovat, dar evident ne intereseaza sa adresam cat mai multe segmente de piata. Impreuna cu Cisco vom putea adresa o gama foarte vasta de clienti."
Grupul Tornado are in prezent 270 de angajati si relatii de parteneriat cu peste 40 de producatori la nivel mondial si o retea de distributie la nivel national care numara peste 2.000 de parteneri.
Tornado detine si reteaua de magazine de distributie IT Twister, care numara in prezent 95 de magazine in 52 de orase, in 40 de judete ale tarii.
Reteaua Twister se va transforma intr-un sistem franciza si se asteapta pentru acest an la o cifra de afaceri de aproape 26 mil. euro, urmand ca in 2008 sa atinga afaceri de 32 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO