Business Hi-Tech

Google vizeaza cresterea personalului cu o treime

28.09.2007, 19:21 15

Google, compania care detine cel mai utilizat motor de cautare pe internet din lume, a anuntat ca isi va majora cu o treime numarul de angajati in urmatorii trei ani, urmand ca o mare parte din noile angajari sa aiba loc in Europa, scrie Financial Times.
Google incearca astfel sa creeze in regiune o echipa de dezvoltare la fel de puternica precum cea din Statele Unite. In prezent, numai 500 dintre cei aproximativ 7.000 de ingineri de la Google lucreaza in Europa. Dintre acestia majoritatea sunt concentrati in sediul central al Google din Mountain View, California.
"Obiectivul meu este sa aduc echipa de ingineri din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) la dimensiunile celei din America de Nord, acesta este motivul pentru care m-am alaturat companiei", a afirmat noul sef al diviziei de inginerie Google din Europa, Nelson Mattos.
Forta de munca a Google a crescut cu aproape 13% in perioada martie-iunie, de la 12.238 de angajati la 13.786 de angajati. In luna iulie, compania americana a raportat rezultate trimestriale sub asteptari, ca urmare a costurilor asociate unui program anterior de angajari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO