Business Hi-Tech

Google: România este la coada clasamentului în regiune la finanţarea start-up-urilor hi-tech

Google: România este la coada clasamentului în regiune...

Autor: Ioana Nita

06.12.2016, 00:07 524

În România nivelul de finanţare al start-up-urilor este printre cele mai reduse din întreaga Europă Centrală şi de Est, după ţări precum Bulgaria, Slovacia, unde valoarea investiţiilor nu a depăşit 1,5 mil. euro anual în ultimii cinci ani, potrivit datelor portalului dealroom.co, citate de oficialii Google.

„Când analizezi ecosistemul de start-up-uri din România observi că nivelul finanţărilor este destul de scăzut. Anul acesta nivelul investíţiilor a fost cel mai ridicat – 4,8 milioane de euro. Aceste date arată nivelul de dezvoltare al ecosistemului local de start-up-uri“, a declarat Rafal Plutecki, şeful Campusului Google din Varşovia (Polonia), creat în urmă cu un an pentru a susţine devoltarea start-up-rilor din regiune.

Printre start-up-urile care au reuşit să obţină anul acesta fi­nan­ţare se numără SmartBill, FashionUP, Eurowag, Marke­ti­zator, Cyberfrog, SmartDreamers şi Project Agora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO