Business Hi-Tech

Google pregateşte lansarea noului serviciu Google Maps

Google pregateşte lansarea noului serviciu Google Maps

Autor: Ştefan Stan

10.07.2013, 15:52 6946

Google se pregăteşte să lanseze versiunea îmbunătăţită a Google Maps, aplicaţia de hărţi pentru Android, update care a fost anunţat anterior la conferinţa dezvoltatorilor din luna mai, scrie Cnet.

Un update major al aplicaţiei a apărut pe Google Play Store, aducând o nouă interfaţă şi o nouă caracteristică de explorare. Update-ul nu este încă disponibil pe smartphone-uri şi tablete, însă Google promite că va fi lansat treptat pentru utilizatorii de Android, (începând de la versiunea 4.0.3), pe parcursul următoarelor săptămâni.

Pe lângă un design care include culori mult mai vii, noua intefaţă a Google Maps oferă şi o capacitate de navigare extinsă, inclusiv actualizări de trafic în timp real, rapoarte de incidente şi rute alternative. Aceast update include o funcţie de explorare precum Foursquare, creată pentru a ajuta utilizatorii să caute şi să descopere restaurante, baruri, magazine şi hoteluri.

Achiziţia recentă a Waze de către Google, de luna trecută, a fost prea aproape de momentul lansării update-ului pentru Maps pentru a permite inginerilor să integreze în Google caracteristicile producătorului de aplicaţii de hărţi. Achiziţia a startup-ului Israelian de către gigantul Web a atras şi interesul antitrust a Comisiei Federale a Comerţului din Statele Unite. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO