Business Hi-Tech

Google lansează un serviciu cu care concurează iTunes de la Apple

Google lansează un serviciu cu care concurează iTunes de la Apple

Foto: AFP

Autor: Alexandru Stefan Matei

17.11.2011, 11:27 930

Google a lansat un magazin virtual de muzică în Statele Unite ce va permite achiziţia şi stocarea de fişiere MP3 de pe terminalele cu sistem de operare Android, scrie BBC News.

Circa 13 milioane de melodii pot fi achiziţionate după ce EMI, Sony Music Entertainment, Universal şi alte 23 de case de discuri independente şi-au dat acordul de a vinde muzică prin intermediul acestui serviciu, care vine să ameninţe supremaţia iTunes.

Succesul serviciului lansat de Apple în 2003 se datorează popularităţii iPod-ului, care a susţinut vânzările.

Totuşi, un nu studiu al firmei Gartner indică faptul că mai mult de jumătate din smartphone-urile vândute între iulie şi septembrie, adică mai mult de 60 de milioane de unităţi, au sistem de operare Android. Pentru comparaţie, sistemul de operare iOS al Apple are o cotă de piaţă de numai 15% în aceeaşi perioadă.

Google intenţionează să integreze noul serviciu în reţeaua sa socială GoogleĂ.

Melodiile vor avea un preţ între 69 de cenţi şi 1,29 de dolari. Google va oferi în fiecare zi o melodie ce poate fi descărcată gratuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO