Business Hi-Tech

Google lanseaza serviciul de news alert

11.08.2003, 00:00 26

Campionul motoarelor de cautare, Google, a introdus un nou serviciu la categoria news care permite utilizatorilor sa primeasca notificari prin e-mail in momentul in care apar noi informatii despre un anumit subiect.
Noua optiune Google este deocamdata in versiunea de test.  Odata ce v-ati ales subiectul care va intereseaza, de exemplu "Romania", puteti primi notificari cu stirile pe respectiva tema o data pe zi sau ori de cate ori apar noi informatii, la alegere. #leadend#
Tot ce trebuie sa faceti este sa selectati aceasta ritmicitate.Notificarile pot fi trimise pe orice adresa de e-mail. Serviciul se poate dovedi util in activitatea profesionala (puteti primi informatii despre noutatile din industrie in care lucrati, de pilda) dar tinteste si zona de entertainment,  daca va intereseaza informatii din sport, show-biz etc.
Reactiile utilizatorilor la serviciul Google News Alerts sunt pozitive. De pilda, unul dintre utilizatori a declarat ca acum poate sa posteze mai multe stiri "calde" pe propiul site de news.Initiativa Google este inca un semn al razboiului care se desfasoara pe piata motoarelor de cautare. Competitorii Google nu se sfiesc sa arate ca doresc sa smulga liderului cota de piata. Un singur exemplu al acestei batalii: Yahoo a cumparat luna trecuta cu 1,63 miliarde de dolari compania Overture specializata in servicii de cautare cu plata.De altfel si Yahoo are un serviciu de news alert prin care ofera buletine vi-a e-mail, inclusiv de dispozitive portabile.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO