Business Hi-Tech

Google+ are "10 milioane de utilizatori". Numărul s-ar putea dubla până la finele săptămânii

Google+ are "10 milioane de utilizatori". Numărul ar putea creşte până la 20 de milioane până la finele săptămânii

Autor: Adrian Voicu

13.07.2011, 10:33 1226

Noua reţea de socializare a gigantului internet Google, Google+a ajuns după doar două săptămâni să aibă 10 milioane de utilizatoriconform estimărilor lui Paul Allen, fondatorul site-uluiAncestry.com.

Allen şi-a bazat analiza pe datele privind prenumeleutilizatorilor şi procentul de utilizare al acestora conformbiroului de recensământ al populaţiei din SUA.

Într-o postare pe Google+, acesta scrie că: "Folosindu-mă de olistă de 100-200 de prenume, pot estima cu acurateţe totatulprocentual al populaţiei SUA care s-a înscris pe Google+. Apoi potfolosi acest număr şi o raţie de utilizatori SUA şi din afara SUApentru a genera estimările la nivel mondial". Rata de utilizatoriluată în calcul de Allen este de un utilizator american pentrufiecare 2,12 utilizatori din afara SUA.

Conform acestuia, în fiecare zi se alătură câteva milioane deutilizatori, Google+ putând ajunge la un număr de 20 de milioanepână la finele săptămânii.

Google nu a prezentat încă cifre oficiale ale serviciului, darcererea este atât de mare încât există utilizatori care vândinvitaţii în reţea (singura modalitate prin care se pot înscrie noiutilizatori ai reţelei) chiar şi pe eBay.

Google mai are însă mult de lucrat pentru a ajunge din urmăprincipalele reţele de socializare, cu rivali precum Twitter, careare peste 300 de milioane de utilizatori, sau Facebook, cu 750 demilioane de utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO