Business Hi-Tech

​Gluma zilei: Facebook e minor începând de azi. În curând va ajunge la grădiniţă

​Gluma zilei: Facebook e minor începând de azi. În curând va ajunge la grădiniţă

Foto: AFP

04.09.2012, 18:14 2046

Acţiunile reţelei de sociealizare Facebook (FB) continuă să scadă vertiginos, iar în deschiderea şedinţei de marţi au coborât sub pragul de 18 dolari, ceea ce i-a determinat pe comentatorii blogului zerohedge.com să afirme că Facebook e minor începând de azi.

"Cât mai are până la grădiniţă?", se întreabă ironic blogerii.

Acţiunile Facebook sunt de departe dezastrul anului pe piaţa de capital din SUA. După ce s-au listat la mijlocul lunii mai la un preţ de 38 de dolari şi au urcat în prima zi de tranzacţionare la un maxim de 42 de dolari, acţiunile Facebook s-au prăbuşit aproape incontrolabil. Începând de la mijlocul lunii august, la trei luni după listare, scăderile s-au amplificat, după ce a expirat perioada de blocaj în care salariaţii Facebook nu puteau vinde acţiuni. Toată lumea pare că părăseşte acum corabia Facebook, de teamă că preţul va scădea şi mai mult.

În deschiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi a bursei NASDAQ preţul acţiunilor Facebook a scăzut la 17,7 dolari, iar capitalizarea a ajuns la 38 de miliarde de dolari. La listare, compania era evaluată la peste 100 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO