Business Hi-Tech

Gigantul Microsoft concediază 1.900 din cei 22.000 de angajaţi din divizia de gaming, la câteva luni după achiziţia Activision Blizzard

Gigantul Microsoft concediază 1.900 din cei 22.000 de...
26.01.2024, 01:09 92

Gigantul american Microsoft va concedia 1.900 de angajaţi de la divizia de jocuri în această săptămână, conform unui anunţ intern al companiei, citat de publicaţia The Verge. Reducerile reprezintă aproximativ 8% din totalul angajaţilor diviziei Microsoft Gaming, care numără în total aproximativ 22.000 de angajaţi.

The Verge a obţinut o notă internă a directorului general al Microsoft Gaming, Phil Spencer, care confirmă disponibilizările: „Au trecut puţin peste trei luni de când echipele Activision, Blizzard şi King s-au alăturat Microsoft. Pe măsură ce mergem înainte în 2024, conducerea Microsoft Gaming şi Activision Blizzard se angajează să se alinieze pe o strategie şi un plan de execuţie cu o structură de costuri sustenabilă care va susţine întreaga noastră afacere în creştere. Împreună, am stabilit priorităţile, am identificat zonele de suprapunere şi ne-am asigurat că suntem cu toţii aliniaţi cu privire la cele mai bune oportunităţi de creştere. Ca parte a acestui proces, am luat decizia dureroasă de a reduce dimensiunea forţei de muncă din domeniul jocurilor cu aproximativ 1.900 de roluri din cele 22.000 de persoane din echipa noastră. Echipa de conducere şi eu ne angajăm să navigăm în acest proces cât mai atent posibil. Oamenii care sunt afectaţi direct de aceste reduceri au jucat cu toţii un rol important în succesul Activision Blizzard, ZeniMax şi al echipelor Xbox şi ar trebui să fie mândri de tot ceea ce au realizat aici. Suntem recunoscători pentru toată creativitatea, pasiunea şi dedicarea pe care le-au adus jocurilor noastre, jucătorilor şi colegilor noştri. Le vom oferi tot sprijinul nostru celor care sunt afectaţi în timpul tranziţiei, inclusiv indemnizaţii de concediere. Cei ale căror roluri vor fi afectate vor fi notificaţi şi vă rugăm să vă trataţi colegii care pleacă cu respectul şi compasiunea care sunt în concordanţă cu valorile noastre.”

Concedierile vin în aceeaşi lună în care Riot Games, Google, Discord, Twitch, Unity, eBay şi alţii au anunţat reduceri de personal.

Microsoft a finalizat achiziţia Activision Blizzard, în valoare de 68,7 miliarde de dolari, în octombrie, după 20 de luni de lupte cu autorităţile de reglementare din Marea Britanie şi SUA.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO