Business Hi-Tech

Germanos cumpara reteaua de 19 magazine Tel Sim

Germanos cumpara reteaua de 19 magazine Tel Sim

Dimitris Blatsios, CEO al Germanos Romania: Toate cele 19 magazine Tel Sim vor fi reamenajate si vor purta brandul Germanos

23.11.2007, 18:31 77

Germanos, unul din cei mai mari jucatori de pe piata locala de retail GSM, a preluat lantul de retail si distributie de telefoane mobile si accesorii Tel Sim GSM.
Compania Tel Sim are in portofoliu o retea de 19 unitati amplasate in 18 orase, care functionase anterior sub brandul Verba, si era dealer al operatorului de telefonie mobila Orange Romania.
Contractul dintre cele doua parti a fost incheiat incepand cu data de 1 noiembrie, au precizat pentru ZF reprezentanti ai Orange Romania. Cele doua parti nu au precizat daca incheierea colaborarii este un rezultat al tranzactiei, dar este de presupus ca acesta a fost motivul avand in vedere ca Germanos este detinut de operatorul de telefonie mobila Cosmote.
Tel Sim a inregistrat in 2005 si 2006 afaceri de 2,08 mil. euro, si a facut anul trecut un profit de 6.000 de euro, conform datelor disponibile pe pagina web a Ministerului de finante. Compania, infiintata in 2001, era detinuta in mod egal de Lucian Negoescu, Marius Dumitrescu, Adrian Dinu si Liviu Gheorghe. Tranzactia prin care Germanos a preluat Tel Sim este evaluata de surse din piata locala telecom la 750.000 - 800.000 de euro. Cele doua parti nu au precizat valoarea tranzactiei.
"Din punct de vedere legal, de intregul proces de achizitionare al retelei Tel Sim GSM s-a ocupat in cea mai mare parte departamentul juridic intern al companiei Germanos Telecom Romania", au precizat pentru ZF reprezentantii Germanos.
Toate cele 19 magazine Tel Sim vor fi reamenajate si vor purta brandul Germanos, a precizat pentru ZF Dimitris Blatsios, CEO al Germanos Romania. "Intr-un timp foarte scurt aceste magazine vor deveni functionale sub denumirea Germanos", a adaugat el.
Tel Sim detine magazine in mai multe orase, printre care Bucuresti, Iasi, Oradea si Craiova. "Achizitionarea lantului de magazine face parte din strategia noastra de a veni cat mai aproape de consumator prin extinderea lantului de magazine Germanos in zone noi. Credem ca reteaua Tel Sim GSM vine in completarea strategiei noastre privind viitorul in Romania. Prin aceasta achizitie, ne apropiem din ce in ce mai mult de obiectivul stabilit la inceputul anului", a declarat Dimitris Blatsios.
La jumatatea acestui an, reteaua de magazine Germanos din Romania numara 150 de unitati, fata de 174 in prezent. Numarul de 174 de magazine Germanos nu include cele 19 unitati achizitionate de la Tel Sim. Retailerul are in plan sa incheie 2007 cu o retea de 200 de magazine.
In primele noua luni, compania a vandut de cinci ori mai multe abonamente ale operatorului de telefonie mobila Cosmote fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru serviciile prepaid, vanzarile s-au dublat.
De altfel, oficialii grupului elen Cosmote au declarat anterior ca unul din motivele care au dus la preluarea Germanos a fost reteaua retail puternica din Romania, necesara pentru sustinerea relansarii pe piata a operatiunilor de telefonie mobila din Romania. Cosmote a relansat in decembrie 2005 operatiunile de telefonie mobila din Romania, achizitia grupului Germanos fiind perfectata la jumatatea anului 2006.
Germanos a intrat pe piata romaneasca in anul 1996, odata cu deschiderea primul magazin pentru comercializarea bateriilor Sunlight.
Pe piata distributiei de terminale GSM, principalii competitori sunt Internity, GlobalNet, Germanos Romania, EuroGSM si Dasimpex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO