Business Hi-Tech

Germanos: anul acesta ne vom extinde si mai agresiv reteaua de magazine

Germanos: anul acesta ne vom extinde si mai agresiv reteaua de magazine

Dimitris Blatsios, director general al Germanos Telecom Romania, afirma ca numarul de angajati ai companiei va creste in acest an la 1.000

21.03.2007, 20:13 29

Compania Germanos Telecom Romania, subsidiara a lantului elen de retail de telefoane mobile si accesorii GSM achizitionat anul trecut de operatorul de telefonie mobila Cosmote, intentioneaza sa-si extinda in acest an puternic reteaua de magazine de pe piata locala, intr-un ritm superior celui inregistrat anul trecut.
"La sfarsitul anului trecut detineam un numar de 134 de magazine, iar in prezent am ajuns deja la 144 de magazine. In mod cert numarul de unitati va creste mai puternic decat in 2006, cand am adaugat 35 de magazine. Cresterea este principala tinta pentru piata din Romania", a declarat pentru ZF Dimitris Blatsios, director general al Germanos Telecom Romania.
"Anul acesta planul este sa ne extindem reteaua in orasele mici, cu mai putin de 50.000 de locuitori. Nu pot de aceea sa spun exact cate magazine vom deschide - nu este usor sa identifici locatiile potrivite", a adaugat seful Germanos Romania.
Conform lui, planul de extindere a fost agreat si de oficialii Cosmote, care sunt acum proprietarii lantului retail. Retailerul are in prezent 800 de angajati, dar extinderea numarului de magazine il va ridica la 1.000 pana la sfarsitul acestui an.
Blatsios afirma ca piata locala de telefoane mobile si accesorii GSM are o evolutie foarte buna si va continua sa evolueze puternic chiar daca ritmul de crestere al numarului de clienti ai operatorilor de telefonie mobila va incetini.
"Anul trecut, dupa estimarile noastre, s-au vandut circa 3,5 - 4 milioane de telefoane mobile pe piata locala, numar ce va fi probabil atins si in acest an. Consumatorii incep sa se orienteze spre calitate, cautand acum si functii noi la telefonul mobil. Anul trecut, spre exemplu, circa 80% din telefoanele vandute ca inlocuitor pentru un aparat vechi au fost modele dotate cu camera foto. Exista un mare interes pe piata locala pentru telefoanele mobile din gama fashion iar aparatele cu functii de redare a melodiilor stocate in format mp3 sunt mai putin importante acum dar se afla pe un trend semnificativ de crestere", spune Blatsios. Conform lui, romanii vor continua sa cheltuie sume importante pe telefoane si accesorii GSM intrucat "economia va creste in continuare puternic, iar consumatorii vor avea bani pentru tehnologie".
In ce priveste evolutia businessului companiei in 2006, Blatsios afirma ca acestea au "mers foarte bine", fara a oferi insa detalii despre cifra de afaceri sau nivelul profitului. Germanos, care era la un moment dat cel mai mare dealer Vodafone, a pierdut anul trecut acest contract, operatorul reziliind dealul dupa ce retailerul a fost cumparat la nivel international de Cosmote.
"Afacerile au mers bine chiar daca am pierdut contractul cu Vodafone. Nu a fost ceva care sa ne ia prin surprindere, era un lucru pe care il asteptam", declara seful Germanos Romania. Dimitris Blatsios este director general al Germanos Romania din octombrie 2006, insa a fost responsabil din anul 2003 de operatiunile retail de pe pietele externe, inclusiv Romania. "Cunosc deci destul de bine piata locala", spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO