Business Hi-Tech

Georgescu mută Avangate în SUA

Georgescu mută Avangate în SUA
08.11.2011, 00:06 676

Mutarea sediului central al Avangate în SUA a triplat valoarea dezvoltatorului de soluţii e-commerce, a declarat Radu Georgescu, fondatorul şi preşedintele consiliului director al companiei, care spune că următorul pas este atragerea unui fond de investiţii american în acţionariat.

"După patru ani de încercări am reuşit să mut sediul Avangate în SUA. Fără a face investiţii, doar mutarea firmei a triplat valoarea Avangate, ne place sau nu, o firmă din Sillicon Valley este de trei ori mai valoroasă decât una din România", a spus Georgescu la un seminar pe tema antreprenoriatului.

Georgescu a adus în acest an la conducerea Avangate o echipă de management din Statele Unite, iar mutarea sediului din România face parte din strategia omului de afaceri de a vinde, în viitor, afacerea unui investitor din America sau de a o lista pe Nasdaq.

"Vrem să luăm o nouă finanţare de la un fond de investiţii specific local de tehnologie şi vor urma apoi creşteri foarte mari, achiziţii şi apoi exit", a adăugat Georgescu, menţionând că atragerea fondului ar putea avea loc până la sfârşitul anului viitor, fără însă să ofere detalii.

Fondul 3TS Capital Partners a preluat, în prima parte a anului, un pachet minoritar de acţiuni la compania Avangate şi va investi 4 milioane de euro în furnizorul de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software.

"Am luat o linie de finanţare de la un fond de investiţii din Europa. Existenţa lui a fost foarte importantă pentru a structura compania. Cu ajutorul lor am reuşit să angajăm un management din SUA", a mai spus Georgescu.

Avangate a fost desprinsă din compania de soluţii pentru comerţul electronic GECAD ePayment şi este controlată de Radu Georgescu, prin firma Orbitview.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO