Business Hi-Tech

GeCAD Net : Protectie antivirus pentru dispozitive mobile

15.12.2004, 00:00 19

Solutiile antivirus pentru dispozitivele mobile au ajuns si pe piata romaneasca, prin intermediul diviziei de securitate informatica a grupului GeCAD.
Compania a adus in Romania solutia Trend Micro Mobile Security, care ofera protectie antivirus si antispam pentru clientii care utilizeaza dispozitive mobile, precum organizatoare personale (PDA) si telefoane celulare inteligente (SmartPhone). Pana la 1 iunie 2005, solutia pot fi testata gratuit.
Specialistii din industrie prevad faptul ca datorita popularitatii telefoanelor mobile si a PDA-urilor, acestea vor deveni o tinta atractiva pentru creatorii de virusi. TrendLabs, reteaua globala de centre de cercetare ale Trend Micro, a identificat aparitia in 2004 a mai multor virusi de concept pentru dispozitivele mobile si a avertizat ca aparitia unor virusi mai periculosi pentru acest tip de dispozitive este iminenta.
Trend Micro Mobile Security este disponibil imediat pentru dispozitivele care utilizeaza sistemul de operare Microsoft Windows Mobile 2003 (Motorola MPx200, MPx220, O2 XPhone, Orange SPV C500 si altele). Dispozitivele care utilizeaza sistemul de operare Symbian (Sony Ericsson P800, P900, P910, Motorola A920, A925, A1000 si altele) vor primi suport de securitate incepand din ianuarie 2005. La fel si celelalte echipamente cu Windows Mobile pentru Pocket PC sau Windows Mobile 2003 Second Edition.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO