Business Hi-Tech

GECAD duce Axigen in Marea Britanie si Ungaria

09.12.2005, 19:00 14

Serverul de e-mail Axigen, unul dintre cele mai noi produse ale grupului IT GECAD, condus de omul de afaceri Radu Georgescu, a ajuns la 2.500 de utilizatori de business si este cautat pe pietele din Marea Britanie si Ungaria, conform oficialilor companiei. Investitia pentru dezvoltarea acestui server de mail s-a cifrat la 2 mil. euro.

Dupa vanzarea antivirusului RAV catre Microsoft, GECAD Technologies, si-a concentrat eforturile pe segmentul comunicatiilor online. Fiind un produs realizat in Romania, utilizatorii beneficiaza si de suport tehnic romanesc. Serverul de mail al GECAD, prima solutie de mesagerie online romaneasca, este bazat pe software open source si a fost prezentat la nivel international la inceputul lunii octombrie la LinuxWorld Expo de la Londra.

Astfel, la doua luni de la lansare, serverul de mail Axigen a atras atentia si pietelor internationale, urmand sa fie distribuit in Marea Britanie si Ungaria. In acest sens, compania romaneasca a semnat acorduri de parteneriat pentru distributie cu companiile QBS, respectiv Virfilter.

Unul dintre avantajele Axigen este cel legat de pret; fiind bazat pe open source, costurile nu sunt atat de ridicate, au precizat oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels