Business Hi-Tech

Gates: Windows Vista a fost bine primit pe piata

22.02.2007, 18:01 15

Bill Gates, cofondator si chairman al Microsoft, a declarat ca noul sistem de operare Windows Vista a fost primit incredibil de bine pe piata, scrie presa internationala. "Comerciantii de PC-uri au observat o crestere a vanzarilor. Consumatorii doreau sa cumpere Vista", a declarat Gates.
Comentariile lui Bill Gates sunt menite sa clarifice afirmatia directorului executiv Steve Ballmer, care a declarat saptamana trecuta ca estimarile analistilor pentru veniturile noului sistem de operare in anul fiscal 2008 sunt "mult prea agresive". Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a lansat Vista acum trei saptamani si estimeaza ca utilizatorii vor face trecerea la noul sistem de operare mai repede decat in cazul versiunilor precedente.
Windows reprezinta inima afacerilor Microsoft, compania avand un profit operational de peste 75 de centi la fiecare dolar castigat din vanzari. Optimismul investitorilor a determinat cresterea pretului actiunilor cu 30% din iunie 2006. In ultimele saptamani insa, actiunile se afla in declin. Pe bursa Nasdaq, pretul actiunilor a crescut cu 9 centi, inchizand la 28,83 $ (21,95 euro).
"Vista a fost foarte apreciat. Feedback-ul pe care l-am primit a fost peste asteptarile noastre", a adaugat Gates.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO