Business Hi-Tech

Gates cheltuie 100 milioane de dolari pe un titlu convertibil

15.08.2001, 00:00 19



Bill Gates, fondatorul si presedintele concernului Microsoft intentioneaza sa investeasca 100 de milioane de dolari in fondul de investitii al omului de afaceri Mario Gabelli. Asfel, Gates spera sa sprijine firma in strategia sa de extindere in Europa.

Compania de investitii a lui Bill Gates, Cascade Investment, a convenit sa cumpere un titlu de creanta convertibil in actiuni cu scadenta pe zece ani emis de Gabelli Asset Management.

Daca titlul este convertit in actiuni, Cascade va deveni proprietara a 6% din capitalul companiei lui Gabelli, ale carei active au crescut in prima jumatate a anului cu 1,3 miliarde de dolari, pana la 26 de miliarde.

Pentru a-si continua cresterea, Gabelli vrea sa se extinda si pe alte piete, spun analistii. "Aceasta este o companie cu o crestere foarte rapida si daca nu va intra in alte tari va fi foarte dificil sa-si mentina evolutia la acelasi nivel", mai spun specialistii.

Gates si Gabelli au mai fost parteneri de afaceri. In decembrie 1999, Cascade a imprumutat 25 de milioane de dolari companiei de telefonie locala a lui Gabelli, Lynch Interactive Corporation, preluand astfel 17% din afacere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO