Business Hi-Tech

Furnizorul de soluţii software Bento a câştigat o procedură de achiziţii publice derulată de Distribuţie Energie Electrică România: Valoarea totală a contractului care ar putea fi semnat este de circa 32 mil. lei

Furnizorul de soluţii software Bento a câştigat o...

Autor: Tibi Oprea

13.02.2023, 18:40 380

Producătorul român de soft Bento (2B Intelligent Soft) a anunţat luni după amiază la Bursa de Valori Bucureşti că a fost desemnată de către Distribuţie Energie Electrică România drept câştigătoarea unei proceduri de achiziţii publice pentru implementarea soluţiei Bento Field Service Management.

„Compania a participat în cadrul procedurii de achiziţie publică în calitate de lider al unei asocieri, alături de EY România (Ernst & Young România), valoarea totală a contractului care ar putea fi semnat de către Companie fiind de aproximativ 32 milioane lei”, se arată în raportul de la BVB.

În prezent, procedura de achiziţie publică se află în termenul de contestare a deciziei de atribuire. Compania va informa piaţa, printr-un raport curent separat, cu privire la rezultatul final al procedurii de achiziţie publică, la expirarea acestui termen.

Compania antreprenorială care furnizează servicii de dezvoltare software şi servicii IT, infrastructură şi cloud a încheiat primele nouă luni din 2022 cu venituri din exploatare de 19,2 mil. lei, în creştere cu 1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

Din această sumă, cifra de afaceri a contribuit cu 15,7 mil. lei, în scădere cu 14% pe fondul întârzierii livrării componentelor hardware, în contextul crizei mondiale a semiconductoarelor. Rezultatul net, de 3,5 mil. lei, a fost cu 3% sub profitul înregistrat la 30 septembrie 2021, respectiv 3,62 mil. lei, arată datele din raportul trimestrial al societăţii.

Bento are 48,3 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţii egale de 28,33% de Radu Scarlat, Preşedinte CA şi Vlad Bodea. Acţiunile BENTO înregistrează o creştere de 7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 105.600 de lei, conform datelor de la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO