Business Hi-Tech

Furnizorul grec de echipamente Intralot: Viitorul Loteriei e pe telefonul mobil si PC

Furnizorul grec de echipamente Intralot: Viitorul Loteriei e pe telefonul mobil si PC

Fotis Mavroudis: Echipamentele pentru Loterie sunt fabricate a Bucuresti.

04.06.2007, 19:51 125

Diversificarea tipului de jocuri de noroc si accesul la acestea prin telefonul mobil si calculator sunt doua dintre directiile care ar putea duce la dublarea veniturilor realizate de Loteria Nationala din Romania, afirma reprezentantii companiei elene Intralot.
Firma elena a propus managementului Loteriei achizitia unor solutii care permit extinderea jocurilor de noroc pe platforme mobile, iar Loteria Nationala urmeaza sa ia o hotarare intr-un interval de timp neprecizat.
"Cred ca potentialul pentru Romania este dublu fata de nivelul veniturilor loteriei de acum daca sunt atrasi clienti noi cu jocuri de noroc potrivite", a declarat pentru ZF Fotis Mavroudis, director general pentru operatiuni internationale ale Intralot. "Viitorul loteriei sta nu in distrugerea actualului model, ci in diversificare, jocuri de noroc pe mobil, jocuri interactive la TV, pe calculator etc.".
Compania greaca a avut anul trecut o cifra de afaceri de 791 de milioane de euro, plasandu-se pe locul doi in lume in randul furnizorilor de solutii pentru loteriile nationale.
Primul contract, castigat imediat dupa infiintare, a fost chiar cel cu Compania Nationala Loteria Romana, acum 12 ani. "Lucram exclusiv cu loterii nationale care au de ales intre doua modele de afaceri. Fie cumpara integral solutia de gambling fie platesc mai putin, dar devenim parteneri pentru un numar de ani la impartirea profiturilor", a declarat Mavroudis, adaugand ca in cazul Romaniei a fost preferata a doua varianta.
"Am investit pana acum in Romania 100 de milioane de euro", a spus reprezentantul companiei elene, explicand ca in aceasta suma intra contractele avute pana acum cu Loteria Nationala si investitiile in fabrica de echipamente hardware din Bucuresti, singura de acest fel a companiei. Partea software a solutiilor este dezvoltata in Grecia.
Mavroudis spune ca dintre toate jocurile de noroc ale Loteriei Romane, cele care ofera cel mai mare procent din venituri inapoi la jucatori sunt video-loteriile. In toata tara exista 3.000 de aparate de jocuri video de noroc instalate, ce ofera in medie 90% din venituri drept premii.
Conform datelor publicate in Monitorul Oficial, Compania Nationala Loteria Romana si-a bugetat pentru acest an venituri de 1,07 miliarde lei (305 milioane de euro) si investitii din surse proprii de 106,8 milioane de lei (30,5 milioane de euro).
Intralot face parte din grupul de companii din domeniul telecomunicatiilor Intracom, controlat de miliardarul grec Socratis Kokkalis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO