Business Hi-Tech

Furnizorul de solutii Docentris ajunge la 9 mil. euro

26.11.2008, 18:38 60

Docentris, distribuitorul de solutii de procesare si management al documentelor care face parte din grupul IT&C Scop, estimeaza ca isi va depasi obiectivul de a atinge un rulaj de 9 mil. euro si mizeaza pe un avans de cel putin 10% al cifrei de afaceri in 2009.

"Estimam o crestere cu un procent cu doua cifre si in 2009. Anul viitor se asteapta un avans moderat al pietei IT in general, iar in zona echipamentelor de procesare de documente (print/copy/scan/fax) anticipam diminuarea ritmului de crestere fata de 2008 - efecte de pana acum ale crizei financiare se manifesta prin prudenta si un control mai strict al costurilor", a declarat pentru ZF Radu Ionescu, directorul de vanzari al Docentris.
Businessul Docentris a crescut anul trecut cu 25%, la 7 mil. euro. Ionescu a precizat ca a incheiat in ultima luna mai multe contracte cu valori maxime de 220.000 de euro, dar nu a precizat identitatea clientilor. "Peste jumatate din acestea sunt incheiate in mediul privat, semnate pe o perioada de trei ani si reprezinta contracte de furnizare de servicii si echipamente", a adaugat el.
Oficialul Docentris, care este distribuitorul produselor companiei nipone Toshiba pe piata locala, a citat un studiu al companiei Infosource care estimeaza piata de echipamente multifunctionale laser la 23.000 de unitati anul trecut, in timp ce pe piata de imprimante laser s-au vandut 130.000 de dispozitive, din care 10% au fost echipamente color. Ionescu a mai spus ca anul trecut Toshiba a ocupat pozitia a doua pe segmentul echipamentelor color de volum mediu, dar nu a precizat cota de piata a companiei.
"Pe piata multifunctionalelor laser color, din cauza criteriilor de segmentare diferite, statisticile nu sunt intotdeauna relevante, insa primii patru jucatori din piata sunt Canon, Konica Minolta, Xerox si Toshiba", a precizat el.
Grupul IT&C Scop isi propune atingerea unei cifre de afaceri de circa 130 mil. euro anul acesta, dupa ce anul trecut a inregistrat un avans de 35% al businessului, la aproximativ 100 mil. euro. Grupul Scop este format din trei companii distincte - Scop Computers (cel mai mare distribuitor IT&C de pe piata locala), Chara Software (axata pe solutii software pentru mediul de afaceri) si Docentris.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO