Business Hi-Tech

Funcţia care ar putea face din următorul iPhone un smartphone unic

Funcţia care ar putea face din următorul iPhone un...

Autor: Andrei Cîrchelan

29.08.2012, 11:53 9682

Acum că procesul deceniului, Apple versus Samsung, s-a încheiat, companiile sunt într-o cursă a brevetelor, în care încearcă să obţină drepturi de autor asupra tehnologiilor "de mâine". Apple, de exemplu, a solicitat drepturi de autor asupra unei tehnologii care trece automat telefonul pe modul silenţios în cinematografe, o tehnologie care ar putea fi disponibilă în iPhone 5, potrivit engadget.com.

Un fragment din brevet spune că tehnologia are mai multe funcţii, preluând elemente din eticheta socială. Astfel, iPhone 5 ar putea să fie mai "inteligent" decât şi-ar dori studenţii şi mai "responsabil" în avion şi la cinematograf.

"Această capacitate de respectare a procedurilor este utilă dintr-o o serie de motive, inclusiv, de exemplu, pentru a elimina zgomotul şi lumina emanate de dispozitivele wireless (spre exemplu la cinematograf), împiedicarea dispozitivelor wireless de la comunicarea cu alte dispozitive wireless (spre exemplu în medii academice), şi forţarea anumitor dispozitive electronice să intre în modul sleep atunci când intră în zone sensibile", spune textul brevetului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO