Business Hi-Tech

France Telecom: Achizitiile raman o prioritate

08.07.2008, 20:22 16

Dupa esecul negocierilor de preluare a TeliaSonera, France Telecom, al treilea operator telecom din Europa, va incerca sa obtina o crestere de 0,5 procente a veniturilor sale prin realizarea unor achizitii de o valoarea medie, a declarat directorul executiv al companiei, Didier Lombard.
El a adaugat, in cadrul unui interviu, ca posibilele variante includ achizitia unui pachet minoritar de actiuni a operatorului vietnamez, Vietnam Mobile Telecom, companie pe care guvernul de la Hanoi intentioneaza sa o vanda anul viitor. "Preluarea TeliaSonera ar fi insemnat realizarea imediata a unor obiective pe care le avem, insa cum acest lucru nu s-a putut materializa, vom cauta sa atingem acele tinte prin achizitii mai mici", a mai precizat Lombard.
France Telecom a renuntat la oferta sa de 40,8 miliarde de dolari (25,98 miliarde de euro) pentru TeliaSonera dupa ce compania suedeza a refuzat acest pret, sustinand ca o eventuala preluare i-ar diminua valoarea.
Actiunile operatorului de telecomunicatii francez s-au majorat cu 8,9 la suta dupa ce reprezentantii companiei au declarat ca nu s-a putut ajunge la o intelegere in privinta acestei achizitii.
In decursul saptamanii trecute, titlurile companiei din Paris au scazut cu 1,5 la suta, stabilindu-se la 19,82 de euro.
Aproximativ sapte companii din Asia si Europa, inclusiv Vodafone Group Plc si alti operatori din Rusia si-au anuntat interesul de a cumpara pachete de actiuni ale furnizorului de servicii de telefonie mobila vietnamez, cunoscut si sub numele de MobiFone.
"Consideram Vietnamul ca fiind o tara cu un mare potential de crestere", a mentionat Lombard.
El a adaugat ca France Telecom doreste sa ofere clientilor sai din ce in ce mai mult continut multimedia insa nu intentioneaza sa cumpere un furnizor de astfel de servicii.
"France Telecom este un operator de servicii, oferim continut multimedia utilizatorilor, insa nu vom produce niciodata acest continut", a mai precizat Lombard.
Potrivit lui, operatorul francez se pregateste sa lanseze primul motor de cautare video din industrie. Compania a dezvoltat un prototip ce este capabil sa gaseasca continut video si audio folosind fragmente vocale si imagini de pe internet.
Grupul France Telecom a inregistrat in primele trei luni ale anului venituri de 13,02 miliarde euro, cu 3,7% mai mult fata de perioada similara din 2007.
Profitul operational brut al grupului a atins 4,8 miliarde euro, in crestere cu 4,6%.
Numarul total de clienti ai France Telecom se ridica, la finele lunii martie 2008, la 172 de milioane, fata de 161 milioane la sfarsitul primului trimestru din 2007.
France Telecom detine in Romania cel mai mare jucator de pe piata de telefonie mobila, Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO