Business Hi-Tech

Foxconn investeşte 12 mld. $ în Brazilia

13.04.2011, 23:35 44

Preşedintele brazilian Dilma Rousseff a declarat că FoxconnTechnology, cel mai mare producător de electronice din lume - carelucrează pentru companii ca Apple sau Dell, va cheltui 12 mild.dolari pentru a-şi extinde producţia în Brazilia, potrivit agenţieide presă Reuters. Compania va cheltui aceşti bani pe o perioadă decinci sau şase ani şi va fi cea mai mare investiţie făcută decompania taiwaneză peste Ocean.

"Oficialii Foxconn poartă discuţii cu guvernul brazilian", adeclarat preşedintele Rousseff. Foxconn acordă "o atenţie serioasă"unei investiţii în America de Sud, dar încă nu s-a decis asupradetaliilor, a spus Louis Woo, un purtător de cuvânt al companiei.Expansiunea poate ajuta firma din Taiwan, care are mai mult de unmilion de angajaţi în China, să îşi refacă imaginea pătată dupăincidentele de la fabrica sa principală din Shenzhen. Şi LGElectronics şi Motorola Mobility au anunţat deja planurile pentruextindere în ţara cu cea mai mare economie din America de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO