Business Hi-Tech

Forte (Siemens) isi cauta in continuare un director executiv

30.06.2008, 17:09 59

Forte Business Services, sucursala locala a firmei germane Siemens IT Solutions and Services, intentioneaza sa continue procesul de recrutare anul acesta, pentru a-si indeplini obiectivul de a creste ponderea serviciilor IT din totalul afacerilor.
"In prezent, Forte are aproximativ 350 de angajati, iar recrutarile se desfasoara in functie de proiectele curente si de oportunitatile care au sanse mari de concretizare. Momentan, angajam consultanti SAP (pentru toata paleta de module si la diverse niveluri de expertiza), precum si Solution Design Architects", a declarat Daniel Cruceanu, directorul executiv interimar al Forte, care l-a inlocuit pe Bogdan Constantinescu, actual director de vanzari hardware al IBM Romania.
Cruceanu a adaugat ca centrul companiei din Timisoara, care asigura suport tehnic in special pentru clienti din Europa de Vest, va inregistra cea mai mare crestere a numarului de angajati. Pentru aceasta locatie, compania cauta administratori de servere Unix sau de baze de date SQL.
Potrivit anunturilor publicate pe site-urile de recrutare ejobs.ro si bestjobs.ro, Forte are 11 pozitii tehnice libere, dintre care sase se afla in Timisoara. Anterior, oficialii companiei au estimat ca numarul total al angajatilor ar putea creste pana la 600 anul acesta.
In anul calendaristic 2007, Forte a avut o cifra de afaceri de 47,6 mil. euro si un profit brut de
1,9 mil. euro, la un numar mediu de 347 de angajati.
"Previziunile pentru 2008 arata ca veniturile sunt comparabile cu cele din 2007", a spus Cruceanu, adaugand ca firma are ca obiectiv pana in 2009 cresterea marjei profitului brut la 5-6%, comparativ cu nivelul de 4,5% atins anul trecut. El nu a dorit sa ofere estimari privind evolutia cifrei de afaceri.
In linie cu strategia trasata anul anterior, Forte are in vedere majorarea ponderii serviciilor IT in structura cifrei de afaceri pana la 50%, restul urmand sa fie reprezentat de vanzarile de hardware si software.
Cruceanu a precizat ca, in anul financiar 2007 (octombrie 2006 - septembrie 2007, pentru care Forte a raportat venituri de 50 mil. euro), ponderea serviciilor in structura cifrei de afaceri a fost de 33% (circa 15 mil. euro), in conformitate cu structura pietei IT din Romania, care este inca dominata de vanzari de proiecte de infrastructura.
Daniel Cruceanu, care asigura interimatul companiei din luna mai, este membru in consiliul de conducere al companiei din 2005, de la preluarea Forte de catre divizia de servicii IT a grupului Siemens, in cadrul unei tranzactii estimate la 10 mil. euro.
"Managementul regional, care asigura coordonarea operatiunilor Siemens IT Solutions and Services din Romania nu are in vedere delegarea unui expat. Dincolo de procesul de recrutare, care este in plina desfasurare, activitatea Forte decurge in parametri normali, conform planului de dezvoltare al companiei", a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO