Business Hi-Tech

Flamingo: vanzarile de camere video digitale s-au dublat

27.10.2005, 19:53 21

Vanzarile de camere video digitale au inceput sa creasca puternic si pe piata locala, in timp ce numarul total de camere video vandute anul acesta este dublu fata de cel inregistrat pe 2004, a declarat pentru ZF Dan Topala, vicepresedinte al Flamingo International.

Per total, se vand peste 20.000 de camere video pe an in Romania, conform estimarilor proprii ale companiei. Pasiunea romanilor pentru filmele realizate cu propria camera, in general impreuna cu familia, a creat si o noua piata, respectiv pentru aplicatiile software necesare prelucrarii acestor filme. Flamingo a lansat ieri versiunea a 10-a a pachetului de editare video Pinnacle, care permite nu numai editarea filmelor, ci si captarea de imagini de pe camere sau TV, precum si salvarea filmelor in arhive pe DVD. Aplicatia software poate adauga filmelor personale efecte speciale ca la Hollywood, care pot fi previzualizate pe ecran exact asa cum fac marii regizori. "Exista doua tipuri de utilziatori de astfel de soft, cei care vor sa isi pastreze amintirile si entuziastii care vor sa testeze efectele speciale si alte asemenea facilitati", a declarat Dan Topala.

Pinnacle ofera trei pachete noi, Studio, Studio Plus si MediaSuite, respectiv variante pentru incepatori, cea pentru pasionatii de filme si un pachet complet pentru fisiere multimedia (poze, muzica, filme), a declarat Alexandru Smaranda, product manager pentru Pinnacle la Flamingo . In general, solutia Pinnacle include si o placa pentru procesare video suplimentara, dar exista si optiunea de a cumpara numai pachetul software, daca sistemul utilizatorului respecta toate indicatiile producatorului software.

Producatorul de soft pentru editare video Pinnacle a fost cumparat in septembrie 2005 de compania americana Avid, proprietarul tehnologiei pe care se realizeaza efectele speciale in filmele de Oscar de la Hollywood. Pinnacle a fost achizitionata pentru 462 de milioane de dolari (382 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO