Business Hi-Tech

FiT Distribution vizeaza listarea unui pachet de 20-25% la Bursa

FiT Distribution vizeaza listarea unui pachet de 20-25% la Bursa

Marius Ghenea, presedinte si actionar al FiT Distribution

04.10.2007, 18:11 15

Grupul de distributie IT FiT Distribution intentioneaza sa listeze un pachet de 20-25% din actiunile grupului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in 2009, pentru a sustine extinderea acestuia.
"Intr-o prima faza, vom separa cele trei companii din grup, respectiv FiT Distribution si magazinele online PCfun.ro si ElectroFun.ro. Ulterior, vom decide daca vom cota grupul sau una dintre firme", a declarat Marius Ghenea, presedinte si actionar al FiT Distribution.
El a adaugat ca una dintre conditiile listarii la bursa este atingerea unei capitalizari de piata de circa 30 - 40 de milioane de dolari pentru grupul FiT Distribution.
"Capitalizarea va fi determinata prin audit financiar, insa cumparatorii vor stabili nivelul real", a precizat Ghenea. El spune ca FiT Distribution a realizat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de circa 12 milioane de dolari, peste asteptarile companiile, urmand ca pana la sfarsitul lui 2007 sa atinga 18 milioane de dolari. De asemenea, vanzarile magazinului online de produse IT PCfun.ro, detinut de FiT Distribution, sunt asteptate sa atinga in acest an
8 milioane de dolari, peste asteptarile initiale.
Ghenea estimeaza ca PCfun.ro va ajunge in 2008 la o rata a profitului net de 3-3,5%, urmand ca afacerile companiei sa se tripleze anual pana in 2010.
FiT Distribution a lansat ieri cel de-al doilea magazin online al sau, Electrofun.ro, specializat pe retailul online de produse electronice si electrocasnice. In primele 12 luni de la lansare, ElectroFun.ro si-a propus afaceri de 3 milioane de euro. Site-ul, care va presupune o investitie de 200.000 de euro in primele 12 luni, a primit in prima luna de functionare peste 300 de comenzi, cu o valoare cumulata de peste 50.000 de dolari. In plus, Ghenea a precizat ca in perioada urmatoare intentioneaza lansarea unor proiecte similare ElectroFun.ro, specializate pe segmente care nu au fost accesate in comertul online, fiind incluse in plan si achizitia unor companii.
"Sunt posibile si astfel de achizitii, pentru consolidare, daca vom gasi oportunitati. De asemenea, vom dezvolta noi magazine online, sub umbrela Pfun.ro, primul dintre acestea urmand sa fie deschis, cel mai probabil, de Craciun", a precizat el.
Potrivit lui Ghenea, vanzarile online din Romania urmeaza sa se situeze in acest an la
100 - 120 de milioane euro si va atinge un miliard de euro pana in 2010. El a adaugat ca ponderea platilor online realizate cu cardul bancar este de 12% din totalul cumparaturilor efectuate din cele doua magazine online.
In prezent, persoanele care achizitioneaza produse de pe site-urile online au posibilitatea de a plati cu ajutorul unui card bancar, la livrare sau in numerar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO