Business Hi-Tech

FiT Distribution: crestere sub estimari, la 23 mil. $

29.01.2009, 18:08 29

Distribuitorul IT FiT Distribution a inregistrat anul trecut afaceri cu 30% mai mari decat in 2007, de 23 de milioane de dolari (15 mil. euro), evolutie sustinuta de vanzarile online, a declarat Madalin Durca, directorul de marketing al magazinului online al companiei.
"Cifra de afaceri inregistrata in 2008 a fost de 55 de milioane de lei. Convertita in dolari, la cursul mediu lunar, o putem aprecia la aproximativ 23 de milioane de dolari. Am fost foarte aproape de indeplinirea obiectivului stabilit la inceputul anului, influentele negative din ultimele doua luni ale anului fiind cele care ne-au redus nivelul vanzarilor", a spus Durca. Obiectivul companiei era atingerea unui nivel de 25 de milioane de dolari.
Durca a adaugat ca rata profitului companiei anul trecut a fost de 0,1%.
"FiT Distribution are ca strategie consolidarea afacerilor de vanzare online, astfel ca obiectivul de profitabilitate nu este prioritar", a precizat directorul de marketing al companiei.
Compania a preluat, joi, domeniul de comert online 24pc.ro si poarta discutii, relativ avansate, pentru preluare si cu alte site-uri.
Cele mai vandute produse au fost, anul trecut, calculatoarele personale portabile, sistemele display (monitoare, dar si LCD TV), sistemele desktop. Pentru acest an, compania nu a stabilit, inca, obiectivele financiare. "Nu putem indica obiective pentru 2009, preferam sa ne gandim, deocamdata, la nivel trimestrial, insa consideram ca exista premisele pentru continuarea cresterii.
Comertul electronic va continua sa creasca, dar e prematur, in contextul actual, sa avansam cifre", a adaugat Durca.
FiT Distribution detine doua magazine online, PCFun.ro, lansat in 2006, si Electrofun.ro, deschis in 2007, pe langa domeniul 24pc.ro, iar la inceputul lunii noiembrie, omul de afaceri Marius Ghenea, proprietarul distribuitorului de produse IT, a preluat participatii majoritare la compania Gravity Design, care opereaza pe piata online brand-urile www.floridelux.ro si site-ul sezonier www.brazidecraciun.ro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO