Business Hi-Tech

Firma de servicii IT a SocGen se uita dupa achizitii

Firma de servicii IT a SocGen se uita dupa achizitii

Jacques Sorrel, director general al grupului ECS

17.04.2008, 21:15 26

European Computer System (ECS) Romania, subsidiara a companiei franceze ECS - detinuta de grupul Societe Generale, are in vedere si posibilitatea achizitiei unui jucator local de pe piata serviciilor IT, insa estimeaza ca o asemenea tranzactie nu va avea loc in 2008, ci mai degraba in urmatorii doi ani.
"Avem in vedere si un parteneriat sau achizitia unui pachet de actiuni la o companie", a declarat directorul general al grupului, Jacques Sorrel.
Compania are in prezent trei angajati, care sunt concentrati pe segmentul de vanzari si administrativ, numarul acestora urmand sa se dubleze pana la finele anului. ECS Romania va tinti cu predilectie companiile franceze care au afaceri in Romania, dar vizeaza orice IMM sau companie mare prezenta pe piata locala.
Compania estimeaza ca va avea, pana la finele anului, intre 50 si 100 de clienti pe piata leasingului IT si ca va furniza in leasing 6.000 de PC-uri, a declarat directorul general al grupului, Jacques Sorrel.
"Pana la finele anului 2010, ECS Romania are ca obiectiv inchirierea a 40.000 de calculatoare", a afirmat Sorrel.
ECS Romania este un joint-venture intre BRD-Groupe Societe Generale si grupul ECS, controlat integral de Groupe Societe Generale, care detine pachetul majoritar de actiuni si la banca romaneasca.
Infiintata in ultimul trimestru al anului 2007, subsidiara din Romania a grupului ECS va furniza servicii de leasing IT si de externalizare a gestiunii parcurilor informatice ale companiilor.
Sorrel a spus ca infiintarea unei subsidiare pe piata locala a avut in vedere ritmul de crestere al pietei IT din Romania - situat intre 10 si 20% anual, cresterea puternica a PIB-ului si numarul mare de romani care au cunostinte IT&C.
Presedintele BRD-Groupe Societe Generale, Patrick Gelin, a spus ca infiintarea ECS Romania se inscrie in logica dezvoltarii sinergiilor de business intre toate companiile membre ale grupului Societe Generale in Romania.
"O parte din activitatile IT ale BRD vor fi externalizate catre ECS Romania", a spus Gelin, care a mentionat ca banca aloca anual intre 20 si 25 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii IT.
Sorrel a spus ca activitatea de externalizare a gestiunii parcurilor informatice ale companiilor este o activitate aflata intr-o faza incipienta in Romania, iar potentialul pietei este foarte ridicat.
Sorrel a evitat sa estimeze nivelul afacerilor subsidiarei din Romania in 2008, dar a precizat ca societatea are deja 10 clienti si se asteapta ca o mare parte a veniturilor sa provina din activitatea de leasing IT. Directorul ECS Romania este Benoit Retif.
Infiintat in anul 1984, grupul ECS este prezent in 16 tari si are 1.500 de angajati.
Cu afaceri de circa 2 mld. euro anul trecut, grupul francez are circa 12.000 de clienti si gestioneaza 60.000 de servere, un milion de calculatoare si 400.000 de echipamente periferice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO