Business Hi-Tech

Fintech-ul Finqware lansează FinqPayments – un serviciu de automatizare plăţi corporate bazat pe interfeţe bancare de tip API. Elena Cosma, senior product manager la Finqware: Acest serviciu aduce o paradigmă nouă în facilitarea operaţiunilor financiare pentru companii

Elena Cosma, Senior Product Manager la Finqware

Elena Cosma, Senior Product Manager la Finqware

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.01.2024, 17:32 128

Finqware, fintech care a dezvoltat aplicaţii de integrare şi open banking prin care ajută companiile de mărime medie care lucrează cu mai multe bănci şi pe mai multe pieţe să-şi vadă rapid poziţia financiară, anunţă lansarea FinqPayments - un serviciu de plăţi corporate în Europa Centrală şi de Est (CEE) bazat exclusiv pe interfeţe bancare de tip API, au transmis reprezentanţii companiei româneşti printr-un comunicat.

„FinqPayments (...) este un pas strategic către viitorul finanţelor corporative, transformând fundamental modul în care companiile interacţionează cu serviciile bancare pentru operarea de plăţi. Acest serviciu, primul din CEE bazat exclusiv pe Open Banking APIs, aduce o paradigmă nouă în facilitarea operaţiunilor financiare pentru companii”, a spus Elena Cosma, Senior Product Manager la Finqware.

Potrivit reprezentanţilor companiei româneşti, FinqPayments reprezintă un pas semnificativ în evoluţia serviciilor financiare pentru companiile europene medii şi mari , ce se integrează în platforma de automatizare a trezoreriei FinqTreasury, utilizata deja de mari companii din România, cum ar fi Nepi Rockcastle, One United Properties, Fan Courier, Electrica Furnizare şi Regina Maria.

„Modul FinqPayments permite iniţierea plăţilor individuale către diverşi beneficiari, plăţi de furnizori sau salarii pe baza unei liste încărcate, plăţi frecvente salvate pentru executare recurentă şi exportul de dovezi de plată în format PDF pentru transmitere beneficiarilor. Cu aceste funcţionalităţi, FinqPayments oferă o soluţie cuprinzătoare pentru simplificarea şi optimizarea operaţiunilor bancare, adresată în special companiilor mari”, conform sursei citate.

În prezent, FinqPayments suportă iniţierea plăţilor manuale pentru primele 15 bănci româneşti, acoperind peste 95% din piaţa bancară locală. Dintre acestea, patru bănci oferă servicii complete de automatizare pentru companii prin Open Banking: Banca Comercială Română,  ING Bank Romania, BRD Societe Generale si Libra Bank, au mai spus reprezentanţii Finqware. Aceste servicii permit clienţilor să iniţieze şi să autorizeze plăţi multiple prin API, facilitând astfel automatizarea operaţiunilor în cadrul companiilor. Toate băncile româneşti urmează să implementeze această facilitate în perioada următoare, completând astfel serviciile digitale pentru clienţii lor din segmentul de companii de dimensiuni medii şi mari, fiind şi o obligativitate legală instituită de Directiva Europeană Revizuită de Plăţi (PSD2).

„Această lansare reflectă angajamentul nostru de a inova şi de a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale mediului de afaceri. Suntem mândri să fim pionieri în introducerea serviciilor de plată bazate pe Open Banking APIs pentru corporaţii într-o platformă integrată de automatizare a trezoreriei. FinqTreasury devine un instrument esenţial pentru automatizarea completă a operaţiunilor financiare ale companiilor. Suntem dedicaţi continuării acestui parcurs inovator şi consolidării poziţiei noastre în avangarda revoluţiei fintech din România şi la nivel european”, a mai spus reprezentanta Finqware.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO