Business Hi-Tech

Filmele de lungmetraj debuteaza pe mobil

13.12.2005, 19:47 9

Operatorul american de telefonie mobila Sprint Nextel va oferi foarte curand clientilor sai posibilitatea sa urmareasca filme de lungmetraj si emisiuni intregi de divertisment pe ecranul telefonului mobil, scrie presa internationala.

Telefonul mobil nu mai este doar un simplu echipament destinat exclusiv comunicarii. A inceput sa capete noi functii si sa devina tot mai mult un echipament inteligent, permitand utilizatorilor sa se conecteze la Internet, sa asculte muzica sau sa urmareasca scurte clipuri video pe micul ecran.

Noul serviciu, MSpot, pe baza de abonament - 7 dolari pe luna (aproximativ 5,9 euro), ofera acces nelimitat utilizatorilor la emisiunile si filmele oferite de Sprint Nextel si vine in contextul in care mai multi operatori de servicii de comunicatii incearca sa genereze venituri din continutul video pe mobil, scrie presa internationala.

Titlurile oferite nu sunt, deocamdata, foarte noi. Printre filmele pe care utilizatorii le vor putea urmari pe telefonul mobil in prima faza se numara "One - Eyed Jacks", "Angel and the Badman", "Night of the Living Dead" sau "Short Circuit", o productie din anul 1986. "Acestea sunt filmele pentru care am obtinut foarte repede drepturi de difuzare", a precizat Dale Knoop, manager general pe divizia de servicii multimedia a Sprint Nextel.

Compania va adauga la oferta de filme sapte titluri in fiecare saptamana, insa oficialii Sprint Nextel au refuzat sa precizeze cu care studiouri de film vor colabora, scrie presa internationala.

Industria wireless se va confrunta insa cu diferite probleme, o data ce va introduce pe piata tot mai multe astfel de servicii. In primul rand, se pune intrebarea daca utilizatorii sunt pregatiti si inarmati cu rabdare sa urmareasca timp de doua ore un film pe ecranul destul de mic al telefonului mobil.

"Este adevarat ca utilizatorii nu au inca atentia necesara pentru a urmari continut video atat de lung pe mobil", a precizat un oficial Sprint Nextel.

"Pentru a acoperi aceasta problema, am introdus in MSpot o functie care permite utilizatorilor sa se uite la film pe fragmente (sa deruleze rapid sau sa puna pauza - n.r.), asa cum pot face si cu un film de pe DVD", a mai spus acesta.

Continutul video de durata mai lunga si-a facut deja debutul si pe micile ecrane ale cunoscutelor playere iPod video ale Apple. Posesorii playerului pot urmari episoade intregi, care au aceeasi durata ca si la televizor, din seriale cum sunt "Neveste Disperate" ("Desperate Housewives") sau "Naufragiatii" ("Lost"), scrie presa internationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO