Business Hi-Tech

Filme de scurt metraj, pe consolele video Xbox

01.04.2008, 21:41 15

Microsoft, gigantul producator american de software, a ajuns la o intelegere cu o companie condusa de Peter Safran, un veteran al productiilor Hollywood. Intelegerea consta in producerea de catre compania din Hollywood a unor filmulete de scurt metraj pe care utilizatorii Xbox le pot descarca de pe pagina online a consolei. Scopul urmarit de catre Microsoft este acela de a-si consolida pozitia pe piata de divertisment accesibila prin consolele de jocuri video.
Este foarte probabil ca filmele produse pentru platforma sa includa clienti ai companiei Safran Digital Group, scopul Microsoft fiind acela de a apela la personalitati cunoscute, care sa fie relevante pentru publicul tinta reprezentat de utilizatorii de console de jocuri video.
Microsoft doreste sa faca din Xbox un instrument ce ofera mai multe tipuri de divertisment, si nu doar jocuri. Totodata, gigantul software a demarat un proiect de intarire a ofertei live a consolei initiind contracte cu NBC Universal, Walt Disney sau Metro - Goldwyn Meyer.
Acest proiect porneste de la succesul inregistrat in una din intelegerile Microsoft cu Paramount in domeniul ofertei de continut live a consolei. Acesta s-a datorat in principal faptului ca utilizatorii Xbox sunt foarte intereasati in a descarca sau cumpara filme din oferta pusa la dispozitie de Microsoft, iar acest interes scuteste intr-o mare masura compania de software sa investeasca in strategii de marketing, scrie New York Times.
Safran Digital Group, compania condusa de Peter Safran, va finanta tot continutul Xbox si va genera venituri prin vanzarea unor titluri si prin afisarea de publicitate, a mentionat Scott Nocas, manager de marketing din cadrul proiectului Xbox.
Initial proiectul se va concentra pe anumite genuri precum comedie, horror sau science - fiction, categorii care ar putea starni interesul utilizatorilor de Xbox.
Pe de alta parte insa, compania lui Safran este ultima dintr-un lung sir de companii hollywoodiene ce cauta sa patrunda pe piata divertismentului digital.
Tentativele Microsoft in divertismentul digital includ printre altele comedia "475 Madison", initiativa ce s-a dovedit a fi un esec, compania americana pierzand in jur de 100 de milioane de dolari.
Potrivit lui Peter Safran, noua oferta de filme va fi disponibila pentru un timp doar prin intermediul Xbox 360, in timp ce actuala oferta a consolei include filme furnizate de canale de televiziune prin cablu precum Sundance Channel sau Spike TV.
Aproximativ zece milioane de utilizatori s-au abonat la servicul live al Xbox, a mai declarat Scott Nocas. Consola produsa de Microsoft infrunta PlayStation 3 al lui Sony si Wii produs de Nintendo, reusind sa comercializeze aproximativ 18 milioane de unitati pe piata mondiala pana in momentul de fata.
Serviciile online destinate utilizatorilor de console video Xbox nu sunt disponibile in Romania, asa cum se intampla si in cazul consolelor produse de compania Sony.

Bani din continut

Microsoft urmareste sa extinda oferta Xbox incheind o intelegere cu producatorul hollywoodian Safran Digital Group

Primele genuri de filme oferite de catre acesta se vor rezuma doar la comedie, horror si science - fiction

Veniturile vor fi generate in principal din publicitate, dar si din titluri vandute de compania din Hollywood

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO