Business Hi-Tech

Fanii iPod, ingroziti de furtul aparatului

18.04.2005, 18:17 10

Posesorii de playere de muzica digitala iPod de la Apple sunt ingroziti de perspectiva furtului aparatului, iar cei care au trecut printr-o astfel de experienta o considera extrem de tulburatoare.

Adevarata manie a playerelor digitale, unde iPod este favoritul la nivel mondial, cu o cota de piata peste 50%, a starnit si un val destul de semnificativ de furturi ale acestor aparate, considerate in general premium, desi exista si versiuni sub 100 de dolari (78 de euro). Americanii spun ca in ultimul an furturile de iPod s-au ridicat la cote alarmante, iar o discutie cu proprietarii a relevat faptul ca acestia au devenit cu adevarat dependenti de micul aparat digital produs de Apple.

"Nu stium cum m-am descurcat pana acum fara iPod", a declarat un utilizator citat de coditianul The Washington Post. El a spus ca isi tine un jurnal personal audio cu ajutorul playerului si ca a inregistrat de asemenea diverse idei pe care nu vrea sa le uite. Majoritatea posesorilor folosesc lista cu cantece favorite atunci cand practica jogging sau alte activitati fizice.

"Stiu ca suna aiurea, dar m-am simtit extrem de trista cand am descoperit ca aparatul a fost furat", a declarat o tanara din Washington, careia i-au disparut si bijuteriile sau camera digitala. Insa cel mai afectata a fost de pierderea playerului.

Tocmai numarul mare al furturilor a dus la aparitia unei noi specializari - detectivi particulari care stiu sa regaseasca playerele disparute. Acestia utilizeaza seriile aparatelor si lista de melodii si documente stocate pe ele pentru a le gasi la magazinele din cartierele rau famate, unde hotii isi vand de obicei marfa obtinuta ilegal. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO