Business Hi-Tech

Facebook, obligată să anuleze lansarea serviciului de dating în Europa

Facebook, obligată să anuleze lansarea serviciului de...

Autor: Ioana Nita

14.02.2020, 00:00 121

Compania americană Facebook, care deţine cea mai mare reţea de socializare din lume, a fost forţată să anuleze data lansării serviciului său de dating în Europa pentru că nu le-a oferit autorităţilor europene suficiente documente legate de confidenţialitatea datelor. Comisia irlandeză pentru protecţia datelor (DPC) a trimis agenţi la biroul Facebook din Dublin în căutarea documentaţiei pe care Facebook nu a reuşit să o pună la dispoziţia autorităţilor.

Într-o declaraţie de pe site-ul său web, DPC a declarat că Facebook a contactat-o pentru prima dată în legătură cu lansarea funcţiei de dating în Uniunea Europeană pe data de 3 februarie. „Am fost foarte îngrijoraţi că atunci a fost prima dată când am auzit că Facebook Irlanda vrea să introducă această nouă funcţionalitate, intenţia lor fiind de a o lansa pe 13 februarie ”, scrie autoritatea de reglementare. „În plus, ne-am îngrijorat pentru că la data de 3 februarie nu ne-a fost furnizată nicio informaţie sau documentare în legătură cu evaluarea impactului protecţiei datelor.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO