Business Hi-Tech

Facebook a plătit adolescenţi cu 20 de dolari pe lună pentru a vedea tot ce fac pe telefon

Facebook a plătit adolescenţi cu 20 de dolari pe lună...

Autor: Adrian Seceleanu

31.01.2019, 00:00 75

Gigantul american Facebook se află în centrul unui nou scandal privind felul în care gestionează datele despre clienţii săi după ce portalul Techcrunch.com a dezvăluit că firma controlată de Mark Zuckerberg a plătit în secret utilizatori, dintre care mulţi erau adolescenţi, pentru a instala o aplicaţie care permitea reţelei sociale să extragă din telefoane toate informaţiile despre activităţile realizate pe echipament şi activitatea online.

Facebook a ocolit magazinul de aplicaţii al Apple direcţionând utilizatorii să instaleze aplicaţia dintr-o altă sursă. Din anul 2016 Facebook a plătit utilizatori cu vârste între 13 şi 35 de ani cu până la 20 de dolari pe lună, plus alte bonusuri, pentru a renunţa la intimitatea datelor personale prin instalarea aplicaţiei Facebook Research. La şapte ore după apariţia articolului Facebook a anunţat că va închide aplicaţia pentru platforma Apple iOS. Facebook a încercat să se apere susţinând că utilizatorii au înţeles ce fac şi că au fost plătiţi pentru a-şi vinde datele personale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO