Business Hi-Tech

eXs Corporation aduce cotatiile fondurilor de investitii Certinvest pe telefoanele mobile

17.05.2006, 00:00 49

Compania producatoare de software eXs Corporation impreuna cu societatea de administrare a investitiilor Certinvest au lansat pe piata romaneasca un program prin care cotatiile bursiere vor fi disponibile pe telefonul mobil.

"Aplicatia a fost lansata oficial in urma cu doua zile, iar pana in acest moment reactia pietei si a utilizatorilor este una incurajatoare. Estimam ca acest program se va bucura de succes si in Romania, deoarece permite accesul mult mai facil la informatii", a declarat pentru ZF Transilvania Robert Muresan, director tehnic in cadrul eXs Corporation.

Noua aplicatie se va numi Certinvest Info si va putea fi accesata pe telefoanele mobile Nokia din Seria 60 sau de pe alte dispozitive compatibile.

"Programul va permite actualizarea si vizualizarea valorilor si randamentelor fondurilor de investitii administrate de Certinvest", a mai declarat Robert Muresan. Acesta nu a putut furniza o estimare a valorii vanzarilor pentru acest an in Romania, avand in vedere faptul ca acest segment de piata este destul de putin dezvoltat.

Accesul la aplicatia oferita de eXs Corporation se face prin comanda directa, care se adapteaza in functie de necesitatile fiecarei companii, pretul de baza fiind de 1 euro la 10 utilizatori. Aplicatia poate fi instalata pe telefonul mobil si poate fi utilizata in orice retea GSM, urmand ca in perioada urmatoare eXs Corporation sa semneze un parteneriat cu Zapp, pentru a furniza aplicatia si prin tehnologia CDMA.

"Costurile acestui program in cazul implementarii comerciale va fi stabilit in functie de cerintele partenerului nostru. Putem scala costurile astfel incat sa fim accesibili atat pentru clientii care au un buget de 1 euro, cat si pentru cei care au 1 milion de euro.

Valoarea programului difera in functie de numarul de utilizatori pe care compania care achizitioneaza programul il are in vedere", precizeaza Muresan.

Potrivit acestuia, aplicatia poate fi accesata in mai putin de 20 de secunde.

Compania eXs Corporation, care are actionari din Europa si SUA, a fost infiintata acum cinci ani, insa pana in prezent a dezvoltat doar programe pentru piata externa.

"Ne-am lansat pe piata romaneasca printr-o aplicatie care permite strict accesul la informatiile bursiere, insa in perioada urmatoare intentionam sa mai aducem si alte programe informative si jocuri", precizeaza directorul tehnic al companiei.

In opinia acestuia piata romaneasca de jocuri este aproape inexistenta datorita situatiei economice din Romania, care nu permite accesul oamenilor la tehnologie. Managementul companiei eXs estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 100.000 de euro.

Certinvest este prezenta pe piata de capital de 11 ani si detine fonduri deschise de investitii de tip monetar, de obligatiuni, diversificat si de actiuni. Incepand din anul 2004, Certinvest are ca actionar majoritar Fondul Romano-American pentru Investitii (RAEF), unul din cele mai mari fonduri straine de investitii din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO