Business Hi-Tech

Expeditori de e-mail spam dati in judecata

19.06.2003, 00:00 27



Grupul Microsoft a intentat 15 procese impotriva firmelor si persoanelor fizice pe care le considera responsabile de distribuirea unui numar de peste doua miliarde de mesaje nesolicitate de posta electronica ("spam e-mail"), prin intermediul serviciului sau MSN Internet.



Spamurile sunt trimise de obicei in scop comercial si contin oferte de produse, de servicii, de afaceri, multe dintre ele fiind incerc=ri de fraud=.



Procesele au fost dechise in tribunale din Statele Unite si Marea Britanie.



Microsoft va cere tribunalului sa impuna interdictii persoanelor acuzate si va solicita daune financiare a caror valoare nu a fost deocamdata precizata.



Microsoft, care are in evidenta aproximativ 120 de milioane de utilizatori ai serviciului Hotmail, la care se adauga 8,7 milioane de abonati ai MSN Internet Service, resimte puternic impactul acestui fenomen. Producatorul american se va folosi de toate mijloacele necesare in cadrul acestei campanii, urmarind sa isi protejeze clientii prin introducerea unor aplicatii mai eficiente, cum ar fi instrumentele de filtrare sau de blocare a mesajelor nedorite.



In luna aprilie, Microsoft, portalul Yahoo! si divizia America Online a trustului media AOL Time Warner - companiile care controleaza cea mai mare parte a pietei de mesaje electronice - au anuntat ca isi vor alatura fortele pentru a bloca transmiterea de mesaje anonime. Totodata, companiile au anuntat ca ii vor impiedica pe cei implicati in astfel de actiuni sa isi mai creeze casute de posta electronica.



Potrivit unui raport realizat de firma de cercetare Forrester Research, aproape o treime din mesajele primite de utilizatorii din America de Nord se incadreaza in categoria "spam". In fiecare saptamana, fiecare client primeste in medie 110 mesaje nedorite.



In mod separat, autoritatile din Statele Unite si alte 29 de tari ale lunii au anuntat zilele trecute ca vor lansa o campanie conjugata pentru a combate fenomenul mesajelor "spam", precum si alte tipuri neconventionale de marketing practicate in afara tarii de origine.



In baza acestui acord, guvernele vor avea o autoritate mai mare in cadrul investigatiilor privind infractiunile pe Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO