Business Hi-Tech

Expeditie virtuala in America Latina

03.08.2001, 00:00 31



Sub egida Fundatiei AltArt, se va desfasura in perioada 11 august -15 septembrie 2001 cea de-a doua editie a expeditiei interactive TerraIncognita, se arata intr-un comunicat al institutiei organizatoare. Expeditia a debutat ieri printr-o conferinta de presa online pe pagina www.terraincognita2.net.

Prin acest eveniment AltArt propune o serie de excursii ghidate in intregime prin Internet, cu scopul de a explora si exploata posibilitatile de comunicare oferite de acest mediu.

Expeditia imprumuta forma unui joc de calculator de tip quest. Astfel, exista,

pe de o parte, o echipa de prospectori, care se deplaseaza in lumea reala si care trebuie sa indeplineasca o serie de misiuni iar pe de alta parte exista jucatorii, utilizatorii de Internet, care definesc misiunile ce trebuie urmarite, in diferitele etape ale traseului, de catre membrii expeditiei.

Comunicarea dintre membrii prospectori si jucatori se face prin intermediul unei interfete de joc interactive, gazduite pe Internet la adresa www.terraincognita2.net.

Traseul primei expeditii TerraIncognita, desfasurate in toamna anului 2000, a fost Iran-Pakistan-India-Nepal. Detalii despre prima aventura TerraIncognita pot fi gasite pe site-ul www.altart.org.

Noul format al jocului, care s-a bucurat de o serie de inovatii, permite acum jucatorilor, pe langa posibilitatea de a vota destinatia si misiunea echipei de teren si de a intra in contact direct cu prospectorii si ceilalti jucatori prin intermediul unui motor de chat, sa cucereasca gradual nivelele jocului, sa acumuleze punctaje care sa le aduca o serie de surprize.

Jucatorul cu cel mai mare punctaj va avansa de la statutul de membru jucator la cel de membru prospector in echipa TerraIncognita 3 care, in 2002 va explora coasta de Vest a Africii.

Destinatiile expeditiei TerraIncognita 2 sunt Cuba, Jamaica si Mexic.

Echipa prospectoare care va intra in contact cu jucatorii pe Internet va avea de aceasta data fata unor personaje animate. Evrika, Mana, Van Dan, E-mil si Domnul Pop sunt cinci figurine de lut, cu personalitati si pasiuni contrastante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO