Business Hi-Tech

EXE Software, specializată în dezvoltarea de soluţii software, cu 111 angajaţi şi afaceri de 6,1 mil. euro în 2022, are deschise patru poziţii pentru recrutare. Karina Tătui, HR manager: La noi nevoia de recrutare va fi mai mare faţă de anii precedenţi şi vom miza pe planul de retenţie al oamenilor

EXE Software, specializată în dezvoltarea de soluţii...

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.02.2024, 11:58 46

Compania românească EXE Software, specializată în dezvoltarea de soluţii şi servicii software de tip enterprise, are deschise în prezent patru poziţii pentru recrutare – căutând oameni care să ocupe rolurile de cloud operations engineer, test engineer, .NET developer şi senior software developer, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei. EXE Software a raportat un număr de 111 angajaţi şi afaceri de 30,6 mil lei (6,1 mil. euro) în 2022 (ultimul an pentru care există date publice), în creştere cu peste 17% faţă de anul precedent.

„Anul acesta se anunţă două abordări contrastante în ceea ce priveşte recrutările în domeniul tehnologic: unele companii de IT continuă să se extindă şi să-şi crească echipele, în vreme ce altele apelează la disponibilizări. În cazul nostru, nevoia de recrutare va fi mai mare faţă de până acum şi vom miza în continuare pe planul de retenţie al oamenilor. În 2024 am păşit încrezători, dat fiind că, anul trecut, compania a fost stabilă în ciuda incertitudinilor - s-a investit în continuare în oameni şi nu s-a mers pe ideea de restrângere a echipei, ci s-au căutat şi găsit soluţii de a oferi colegilor de a lucra pe alte tehnologii în alte echipe, punându-se accentul pe ideea de reconversie profesională - ne-am adaptat în orice situaţie, în ciuda presiunii economice şi a modificărilor legislative. Şi din partea colegilor noştri a existat o stabilitate mai mare, oamenii alegând să rămână alături de companie”, a spus Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Dacă anul 2023 a fost unul de stagnare în ceea ce priveşte recrutarea în domeniul IT, 2024 se anunţă a fi unul de creştere, arată o analiză realizată de compania EXE Software. Potrivit sursei citate, estimările pentru perioada următoare indică o nevoie considerabilă de mărire a echipelor, de aproximativ 15-20%. De asemenea, printre obiectivele din 2024 se numără îmbunătăţirea şi eficientizarea alocării resurselor în cadrul proiectelor, au transmis reprezentanţii EXE Software printr-un comunicat.

Pe de altă parte, recrutarea online rămâne o constantă, după ce a prins avânt în ultimii ani.

„Recrutarea s-a mutat în online, faţă de acum câţiva ani, ceea ce e un lucru foarte bun. Dacă acum un deceniu abia erau câteva companii care introduceau timid posibilitatea de a lucra o dată pe săptămână remote, acum totul poate fi full remote sau hibrid şi să funcţioneze perfect. Se pune foarte mult accent, în rândul candidaţilor şi colegilor, pe a investi în dezvoltare profesională şi certificări - avem mai multe întrebări pe partea aceasta, decât pe cea de beneficii materiale suplimentare, spre exemplu”, a mai spus Karina Tătui.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO