Business Hi-Tech

Europenii, anchetati pentru Intel

23.04.2004, 00:00 17

Germania si Italia au intrat in vizorul Comisiei Europene (CE) pentru ca au organizat licitatii in care au favorizat computerele cu cipuri produse de Intel, excluzand ofertele care contineau computere cu cipurile companiei rivale, Advanced Micro Devices (AMD).
Oficialii de la Bruxelles examineaza in continuare cazuri similare din Austria, Belgia, Finlanda, Franta, Olanda, Suedia si chiar din Norvegia, tara care nu face parte din UE. "Italia si Germania fac obiectul unor proceduri oficiale, insa derulam investigatii si in privinta celorlalte state", a afirmat un purtator de cuvantal organizatiei, citat de Reuters.
AMD a depus o plangere la Comisia Europeana in acest sens deoarece legislatia UE interzice la modul general utilizarea de standarde pentru achizitiile publice. Practic, compania spune ca multe institutii au platit bani in plus doar pentru ca echipamentele cumparate purtau sigla Intel.
Comisia Europeana a indicat ca Suedia a rezolvat deja aceasta problema si ca organismul executiv al UE va suspenda investigatiile din alte tari daca guvernele respective isi modifica la randul lor practicile legate de licitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels